x تبلیغات
گل و گیاه ظرافت

درخت زالزالک

زالزالک

زالزالک نام‌های لاتین Hawthorn, Common Hawthorn، نام علمی Crataegus Monogyna خانواده Rosaceae می‌باشند. زالزالک‌ها درختچه‌ها یا درختانی با ارتفاع ۵ تا ۱۲ متر با شاخه‌های انبوه می‌باشند. پوست تنه آن‌ها به رنگ قهوه‌ای کم‌رنگ با شکاف‌های عمودی نارنجی رنگ است. ساقه‌های جوان دارای خار‌هایی به طول ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتر است. برگ زالزالک به طول ۲ تا ۴ سانتیمتر، تخم مرغی شکل و دارای بریدگی‌های عمیق است. سطح رویی برگ‌ها به رنگ سبز تیره و سطح زیرین آن بی‌رنگ است. گل‌های درخت زالزالک به‌صورت هرمافرودیت بوده و در بهار ظاهر می‌شوند (ممکن است گل‌ها در مناطقی که بومی این گیاه است زودتر نیز ظاهر شود). گل‌های زالزالک معطر بوده و گرده‌افشانی آن‌ها توسط زنبورعسل و دیگر حشرات صورت می‌گیرد. ۵ تا ۲۵ شاخه گل با هم وجود دارند و هر گل حدود ۱ سانتیمتر قطر داشته و دارای ۵ گلبرگ سفید به همراه پرچم‌های متعدد قرمز رنگ و یک خامه است. میوه زالزالک کوچک، تخم مرغی شکل، اغلب به رنگ قرمز تیره، به طول ۱ سانتیمتر، شبه سته، اما از نظر ساختمانی یک میوه دانه‌دار حاوی یک بذر است. پرندگان میوه این گیاه را می‌خورند و بذر زالزالک را از طریق مدفوع، دفع و پراکنده می‌کنند. زالزالک در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد، استان فارس و استان اصفهان به‌خصوص شهرستان نجف‌آباد می‌روید. این گیاه در استان آذربایجان شرقی و استان کردستان و شمال استان آذربایجان غربی هم به‌وفور یافت می‌شود.

کاشت

درختچه زالزالک به خاک تقریباً سبک یا متوسط نیاز دارد اما خاک‌های سنگین و فقیر از نظر مواد غذایی را نیز می‌تواند تحمل کند. در خاک‌هایی با pH اسیدی، خنثی و قلیایی رشد می‌کند. همچنین می‌تواند در خاک‌های بسیار اسیدی و بسیار قلیایی نیز رشد کند. خاک آن از نظر رطوبتی باید مرطوب باشد و آبیاری مناسبی انجام شود. ولی خشکی را نیز تحمل می‌کند. درخت یا درختچه زالزالک می‌تواند آلودگی هوا را نیز تحمل کند. زالزالک محل‌های آفتابی کامل تا نیمه سایه را ترجیح می‌دهد.

کاشت زالزالک با استفاده از کشت بذر صورت می‌گیرد. ابتدا بذرها را در نایلونی که چند سوراخ دارد قرار دهید سپس بذرها را لابه‌لای ماسه مرطوب قرار دهید. منظور از مرطوب این است که کاملاً خیس نباشد و وقتی ماسه را در دست می‌گیرید و می‌فشارید آب از آن چکه نکند. سپس آن را در نایلونی که عرض کردیم قرار دهید و به مدت ۸ هفته در مکانی گرم قرار دهید و هر چند روز یک‌بار رطوبت را چک کنید. دقت کنید رطوبت خیلی مهم است. بعد از انجام مراحل نوبت به مرحله سرمادهی است. مرحله سرمادهی حدود ۲ ماه الی ۳ ماه می‌باشد و در همین مرحله امکان این هست که جوانه‌زنی کند. بذر درخت زالزالک برای جوانه‌زنی بهتر به یک دوره سرمادهی نیز نیاز دارد. به علت وضعیت پوششی بذر درخت زالزالک و هم طی دوره جنینی، اصولاً بذر این نهال دیر سبز می‌کند به همین جهت برای جوانه زدن سریع میوه‌ها چیده و می‌گذارند و سپس به مدت ۳ یا ۴ ماه در دمای ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد بعد به مدت ۵ ماه در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد در ماسه یا خزه مرطوب نگهداری می‌کنند و آنگاه در بهار می‌کارند.

خواص

زالزالک داراى مواد معدنى گوناگون، ویتامین‌ها، مقدار زیادى تانن و کلسیم، پکتین، اسید تارتاریک، اسید مالیک، روغن چرب، قندهاى گلوکز و فروکتوز است. بسیار قابض و در درمان اسهال خونی مؤثر است. براى تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است. برای معالجه بیماران مبتلا به فعالیت نامنظم قلب کاربرد دارد. در مواقع کم‌خونی و سِل اثر خوبی دارد. برای روماتیسمی‌ها و مبتلایان به ورم روده مفید است. اشتها را زیاد می‌کند. جهت درمان قطره‌قطره آمدن ادرار توصیه شده است. شربت زالزالک همراه با شکر سرخ، براى رفع سردرد شدید مفید است. گل زالزالک، ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می‌کند. داروى مفید و خاصى بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است. زالزالک که یک گیاه ضد نارسائی قلبی و کاهش‌دهنده فشارخون است. دارای خاصیت ضد اضطراب نیز است. در یک مطالعه اثربخشی عصاره گیاهی زالزالک در درمان اختلالات ناشی از اضطراب بر روی ۲۶۴ نفر مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که این دارو در درمان اضطراب کاملاً مؤثر است. در اغلب کشورهای اروپایی خصوصاً آلمان برای درمان بی‌نظمی ضربان قلب از گیاه زالزالک استفاده می‌شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین (سفت شدن دیواره رگ‌ها)‌ بسیار کاربرد دارد.

از دیگر خواص زالزالک تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زالزالک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی محسوب شده و می‌تواند به‌عنوان یک مکمل غذایی مقوی عمل کرده و در تنظیم وزن، گلوکز خون و التهاب نقش داشته باشد. محققان آمریکایی طی بررسی‌هایی که روی زالزالک انجام دادند، دریافتند این میوه زالزالک به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بسیار مفید است و در رنگ‌های مختلف این میوه آنتوسیانین های زیاد و متفاوتی یافت می‌شود که دانه‌های زالزالک را از فشار اکسایشی نور خورشید حفظ می‌کنند. خوردن زالزالک بدن ما را از موقعیت‌های زیان‌آور مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی و رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. به عبارتی تحقیقات نشان می‌دهد مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری‌ها از سرطان گرفته تا چاقی اثر مثبت می‌گذارد و این تأثیر به دلیل خواص ضدالتهابی ماده آنتوسیانین موجود در آن است.

مواد موجود در زالزالک زرد قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می‌بخشد. یکی از مواد مفید موجود در زالزالک فلاونوییدهایی می‌باشند که نسبت به رنگ میوه شدت اثرات آنتی‌اکسیدانی آن‌ها تغییر می‌کند. میوه‌های قرمزرنگ دارای اثر قوی، صورتی اثری ضعیف و زرد اثر ضعیف‌تری دارند. زالزالک اگر به‌خوبی خشک شود تنها مقداری از ویتامین C خود را از دست می‌دهد ولی دیگر ترکیبات شیمیایی خود را حفظ می‌کند. لذا برای نگهداری زالزالک خشک باید آن را در محلی که تهویه مناسبی دارد نگه داشت.

چای زالزالک، دمنوش زالزالک آرام بخش هست؛ بنابر این افرادی که از بیخوابی رنج می‌برند و یا گریبانگیر انقباضات مکرر عضلانی میشوند بهتر هست این نوشیدنی را بیشتر مصرف کرده و آن را جای گزین چای در محل کار خود کنند.

برای خرید بذر زالزالک و سایر درختان مثمر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

درخت کاج سیمبرا (سوئیسی)

درخت کاج سیمبرا (سوئیسی)

درخت کاج سیمبرا (سوئیسی) که به کاج سنگ سوئیسی معروف است. ارتفاع آن معمولاً به ۲۵ متر می‌رسد و قطر تنه به ۱/۵ متر هم می‌رسد. رشد آن کند بوده و نسبت به دمای ۲۰ درجه زیر صفر و باد زیاد بسیار مقاوم است. کاشت کاج با بذر کاج ساده‌ترین روش تکثیر درخت کاج است. در فصل تابستان هفته ای دو بار و در فصل زمستان هفته ای یک بار اقدام به آبیاری کاج کنید. توجه کنید که بهتر است خاک درخت همیشه مرطوب باشد. برگ‌های سوزنی آن، انبوهی زیبا از رنگ سبز تیره است که چشم همگان را به خود خیره می‌کند. این درخت در فضاهای بسیاری مانند پارک‌ها، حیاط خانه‌ها و جنگل‌ها دیده می‌شود. کاج از خانواده بازدانگان است که از کهن‌ترین گیاهان روی زمین هستند. زیستگاه اصلی کاج در استرالیا است. انواع درخت کاج علاوه بر آنکه جنبه ی زینتی دارند، بسیار مقاوم در برابر بادهای شدید می باشند و لذا در امر باد شکنی نیز مورد استفاده هستند.

برای خرید بذر درخت کاج و سایر درختان غیرمثمر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

چمن آکواریومی مونت کارلو

چمن آکواریومی مونت کارلو

چمن مونت‌کارلو نوعی چمن است که برگ‌های به نسبت درشت و بزرگی دارد. از مشخصات این نوع چمن داشتن برگ‌های گرد است. رشد سریعی دارد. این نوع چمن آبی بیشتر در درون آکواریوم برای زیباسازی کشت می‌شود. چمن مونت‌کارلو به رنگ سبز روشن است. کف‌پوش فوق‌العاده زیبایی برای سطح موردنظر می‌باشد، طوری که زیبایی را به محیط تزریق می‌کند. این نوع چمن را بیشتر در آکواریوم می‌کارند. با استفاده از چمن مونت‌کارلو می‌توانید محیط آکواریوم خود را به‌طور طبیعی زیبا و دل‌باز کنید و محیط واقعی به وجود بیاورید و از آن لذت ببرید. از گیاهان چندساله است.دمای مناسب برای رشد این گیاه ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد است. به آبیاری زیادی نیاز دارد. همیشه باید پر آب باشد. از گیاهان آفتاب دوست است که برای رشد به نور زیاد خورشید نیاز دارد. در برابر سایه مقاوم است.

کاشت

برای کاشت بذر چمن آکواریوم بهتر است از خاک مخصوص چمن آکواریوم استفاده نمایید. این خاک به‌صورت شن ریز است و تمام مواد مغذی موردنیاز گیاه را در خود دارد.دلیل اینکه از این خاک برای آکواریوم استفاده می‌شود این است که مثل شن است نه آب را کثیف می‌کند و نه بر روی سطح آب می‌آید. ابتدا مقداری شن دانه متوسط یا دانه ریز کف ظرف خود بریزید. سپس یک لایه ۲ الی ۳ سانتی از خاک مخصوص آکواریوم بر روی شن‌ها ریخته و سطح را صاف کنید سپس روی سطح خاک خوب آب اسپره کنید. اکنون بذر چمن مونت‌کارلو را روی خاک بپاشید و مجدد روی آن آب اسپره کنید. اینکه چه مقدار بذر چمن را بر روی خاک بریزید بستگی به شما دارد هر چقدر بیشتر بریزید چمن شما پرپشت‌تر می‌شود هرچند اگر کمتر هم بریزید بعد از مدتی سطح پر خواهد شد. حالا روی ظرف را با سلفون خوب ببندید و ظرف کاشته شده را در مکانی گرم مثل پشت بخاری بگذارید هر چقدر جای بذر چمن آکواریوم گرم باشد زودتر سبز می‌شوند معمولاً بین ۳ الی ۵ روز جوانه‌ها نمایان می‌شوند اما اگر مکان شما گرم نباشد دیر جوانه می‌زنند. این نوع چمن را می‌توانید هم برای چمن آکواریوم و هم برای چمن تراریوم بکارید.

برای خرید بذر چمن به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

چغندر لبویی

چغندر لبویی

در حدود چهار قرن قبل از میلاد به خواص درمانی چغندر آَشنا بوده و از آن استفاده می‌کرده‌اند. چغندر به‌طور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می‌شود. چُغُندَر (چگندر، چندر) گیاهی از خانوادۀ اسفناجیان با ریشه غده‌ای و قندی و برگ‌های درشت و پهن که مواد غذایی در ریشه‌ی ستبرش اندوخته می‌شود. چغندر دو نوع است. یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره و یا قرمز و نوع دیگر آن چغندرقند است به رنگ زرد روشن که به مقدار بسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن کشت می‌شود. چغندر گیاهی یک‌ساله تا چندساله است. در سال اول برگ‌های روزت با دم برگ نسبتاً طولانی تولید می‌کند و در سال دوم به فاز زایشی می‌رود. اغلب گیاهان این خانواده هالوفیتوپساموفیت هستند و دارای اهمیت اکولوژیکی و اقتصادی می‌باشند. خانواده Chenopodiaceae عمدتاً علفی و یک‌ساله‌اند ولی در میان آن‌ها انواع چندساله، درختچه‌ای و بندرت درختی هم مشاهده می‌شود. ساکارز در برگ‌های بزرگ چغندر در هنگام روز ساخته می‌شود و شب به ریشه می‌رود در آنجا ذخیره می‌گردد و طبقه‌های ریشه کلفت می‌گردد. رنگ ریشه‌های چغندر ممکن است زرد یا سفید یا سرخ تیره باشد. چغندر در سال اول تولید ریشه متورم و ضخیم و مغزدار می‌کند که پر از مواد غذایی است و در سال دوم تولید ساقه سفت گل دهنده و بذر می‌نماید. گرده‌افشانی با باد و یا حشرات انجام می‌گیرد.

چغندر لبویی را به خاطر ریشه‌های شیرین آن می‌کارند و به‌عنوان پیش‌غذا و در سالاد و برخی از غذاها استفاده می‌شود، چغندر لبویی گیاهی دوساله بوده، در سال اول کاشت، چغندر تولید ریشه می‌کند و در همان سال قابل‌برداشت است و در سال دوم تولید گل و بذر می‌کند و مواد قندی به ساقه‌های آن می‌رود و در نتیجه برگ‌های شیرین‌تری به وجود می‌آورد. چغندر لبویی در هر آب و هوایی رشد می‌کند ولی هوای خنک را ترجیح می‌دهد و بهترین رشد را دارد. چغندر لبویی روزبلند بوده به این معنا که طول روز نباید کمتر از ۱۰ ساعت باشد تا محصول مرغوب‌تری را تولید کند. لبو همان چغندر پخته‌ است. در زبان آشور و بابل چغندر را لپتو می‌خوانده‌اند و در آرامی لپتا و لیپتا می‌نامیده‌اند و بعید نیست که اصل لبوی فارسی همین باشد.

کاشت بذر چغندر در گلدان

چغندر به‌سادگی در گلدان رشد می‌کند و علاوه بر ریشه خوراکی آن به خاطر برگ‌های زیبایش گلدان جذابی را به وجود می‌آورد. قطر ریشه چغندر حدوداً از ۳ تا ۷ سانتی‌متر بوده و طول برگ‌های آن گاهی به ۳۰ سانتی‌متر نیز می‌رسد. انشعابات اطراف ریشه متورم گاهی به ۹۰ سانتی‌متر نیز توسعه پیدا می‌کنند. مکان نگه‌داری چغندر باید نورگیر و دارای آفتاب مستقیم باشد. خاک گلدان و محل کشت نباید خیلی سنگین (فشرده) یا خیلی سبک باشد، چغندر در این خاک‌ها بدفرم می‌شود. چغندر تحمل خشکی را دارد ولی بهتر است همیشه سطح خاک مرطوب باشد و آبیاری بعد از خشک شدن کامل خاک انجام شود. بهتر است قبل از کاشت بذر چغندرها را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب خیس کنید، چغندر را معمولاً از اوایل بهار تا اواسط پاییز می‌کارند ولی بهترین زمان برای کاشت بهاره، دو هفته قبل از آخرین سرما و برای کاشت پاییزه یک ماه قبل از شروع سرما است.

بهتر است گلدان بزرگی را برای کاشت انتخاب کنید تا فضای کافی برای رشد ریشه باشد. گلدان را با خاک نیمه سبک و نسبتاً غنی پر کنید. ترکیب خاک باغچه و خاک‌برگ یا کود دامی پوسیده مناسب است. می‌توانید از خاک‌های آماده همانند کمپوست نیز استفاده کنید. استفاده از خاک‌های آماده محصول ایده آل را تضمین می‌کند. بذرها را در عمق ۳ تا حداکثر ۴ سانتی‌متر قرار دهید و بر روی آن خاک نرم بریزید و گلدان را آبیاری کنید. طوری آبیاری نکنید که بذرها جابجا شود. چغندر را معمولاً به خاطر ریشه آن می‌کارند به همین دلیل فاصله بین بذرها باید ۱۵ تا ۳۰ سانتی‌متر باشد تا ریشه‌های خوش‌فرم و ایده آلی داشته باشیم. اگر چغندر را به خاطر مصرف برگ‌های آن می‌کارید می‌توانید فاصله بذرها را ۱۰ سانتی‌متر یا کمی کمتر در نظر بگیرید. بذر چغندر بعد از گذشت ۳ تا ۵ روز جوانه می‌زند. دمای ایده آل برای کاشت چغندر لبویی ۱۶ تا ۱۸ درجه است. بعد از گذشت ۵۰ تا ۶۰ روز از کاشت بذر چغندر لبویی قرمز تیره، آماده برداشت است. برگ‌ها را هنگامی‌که به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر می‌رسند و ریشه‌ها را در قطر ۳ تا ۵ سانتی‌متر برداشت می‌کنند. (ریشه‌ها بعد از گذشت ۳ تا ۴ ماه آماده برداشت هستند)

کاشت بذر چغندر در باغچه

چغندر لبویی را در مناطق سرد و معتدل اوایل اسفند و در مناطق گرم اواخر تابستان و شهرهای گرمسیری که زمستان‌های گرمی دارند در اواخر پاییز اقدام به کاشت چغندر می‌کنند. مرحله اول آماده‌سازی زمین کاشت است. ابتدا مقداری کود دامی پوسیده بر بستر کشت ریخته و خاک را زیرورو کنید تا نرم و یکنواخت شود. خاک چغندر لبویی باید دارای زهکشی خوبی باشد. خاک‌های سنگین باعث بدفرم شدن ریشه می‌شود. اگر هنگام کاشت چغندر لبویی در اوایل بار با شرایط خاصی روبرو شویم و سرما برای مدت طولانی ادامه داشته باشد ممکن است به گل (بذر) برود. قبل از کاشت بهتر است بذرها به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب خیس بخورد. بذرها را در عمق ۳ تا ۴ سانتی‌متری بکارید و بر روی آن خاک نرم بریزید تا قبل از جوانه‌زنی نباید اجازه دهید خاک کاملاً خشک شود. آبیاری‌های اولیه باید به‌آرامی صورت پذیرد تا بذرها جابجا نشود. جوانه‌زنی معمولاً در شرایط مناسب و طی ۳ تا ۵ روز اتفاق می‌افتد. چغندر را معمولاً به دو صورت دست پاش و ردیفی می‌کارند.

روش دست پاش

در روش دست پاش بذرها را به‌طور یکنواخت بر روی سطح خاک ریخته و بر روی آن خاک نرم می‌ریزیم یا با شن کش سطح خاک را زیرورو می‌کنیم تا بذرها زیر خاک برود. بعد از رشد چغندرها و هنگامی‌که طول جوانه‌ها به ۷ سانتی‌متر رسید اقدام به تنک کردن (حذف بوته‌های اضافه و کاهش تراکم چغندر) می‌کنیم. به این صورت که تربچه‌ها را با فاصله ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر در نظر می‌گیریم و گیاهانی که در بین آن‌ها روییده‌اند را حذف می‌کنیم.

روش کاشت ردیفی

در این روش فاصله ردیف‌ها را ۳۰ تا ۴۵ سانتی‌متر و فاصله بین بوته‌ها را ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر در نظر می‌گیریم. همانند روش قبل بذر چغندر ر ا در عمق ۳ تا ۴ سانتی‌متر می‌کاریم. آبیاری چغندر باید به گونه‌ای باشد که سطح خاک خشک نشود و غرق آبی هم نباشد. زمین کاشت چغندر لبویی باید عاری از هر گونه علف هرز باشد. برداشت چغندر لبویی هنگامی فرا می‌رسد که قطر آن بین ۳ تا ۵ سانتی‌متر باشد، البته تا قطر ۷ سانتی‌متر نیز قابل‌قبول است ولی بیشتر از این باعث سخت شدن و خشبی شدن شده و از کیفیت آن می‌کاهد و به پوکی ریشه‌ها می‌انجامد.

خواص چغندر

۱-چغندر خوب آن است که زیاد در خاک نمانده باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می‌شود.

۲-طبع چغندر گرم و تر است.

۳-رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان کولون جلوگیرى می‌کند.

۴-فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است.

۵-مصرف لبو از بروز جذام جلوگیری می‌کند.

۶-پخته این گیاه، رعشه را معالجه می‌کند و بسیار آرامش‌بخش است.

۷-لبو برای مغز و اعصاب مفید است

۸-آب لبوی خام برای التهاب مثانه، رفع یبوست مفید است و علاوه بر آن این گیاه دارای ویتامین‌هایی است که اشتهاآور است.

۹-مصرف لبو لکه‌های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می‌شود را از بین می‌برد.

۱۰٫ چغندر لبویی برای درد مفاصل و نقرس مفید است

۱۱٫ شیره چغندر سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می‌دهد

۱۲٫ تولید گلبول‌های قرمز خون

۱۳٫ قرار دادن دست و پای ترک‌خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب برطرف شدن عارضه می‌شود

۱۴٫ ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسی و زگیل مؤثر است و چنانچه با حنا مصرف شود برای رویاندن مجدد مو و نکویی آن تأثیر به سزایی خواهد داشت.

۱۵٫ کمک به حفظ سلامت سلول‌ها

۱۶٫ کمک به حفظ سلامت کل بدن

۱۷٫ شستشوی سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربی مو را از بین می‌برد و ضد شپش است.

۱۸٫ کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی

۱۹٫ کمک به درمان یبوست دائمی

۲۰٫ شستشوی معده

۲۱٫ چغندر لبویی حاوی مقدار زیادی عناصر معمولی و کمیاب همچون پتاسیم، گوگرد، ید، آهن و مس است

۲۲٫ مقوی برای کودکان و خانم‌های ضعیف

۲۳٫ چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.

۲۴٫ درمان‌کننده التهاب مجاری ادرار است.

۲۵٫ برای درمان التهاب مثانه و بواسیر مفید است

۲۶٫ خوردن چغندر پخته، برای رعشه مفید است خصوصاً اگر برگ آن سرخ‌رنگ باشد.

۲۷٫ چغندر مخلوط با آب هویج دفع‌کننده سنگ کیسه صفراست.

۲۸٫ برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می‌بخشد

۲۹٫ آب چغندر بهترین نوشابه و تقویت‌کننده بدن و دافع سموم بدن است (برای تهیه شربت چغندر، با آبمیوه گیری آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگیرید و آن را با یک لیوان آب‌معدنی مخلوط کنید).

۳۰٫ لبو همچنین نقش بسزایی در درمان و پیشگیری از کبد چرب و کاهش چربی خون دارد.

۳۱٫ خواص آنتی اکسیدانی لبو برای پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی مفید است و همچنین در پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون نقش دارد.

برای خرید بذر چغندر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

انگور فرنگی (کارنت) سفید (شیشه ای)

انگور فرنگی سفید یکی از جذاب‌ترین رنگ‌های خانواده‌های انگور فرنگی است، یکی از عوامل جذابیت آن ظاهر شیشه‌ای و پیدا بودن دانه‌های آن از بیرون است (البته در برخی موارد دانه‌ها شفاف نیست و به رنگ سفید مات می‌باشد). دانه‌های انگور وایت کارنت از رقم قرمز و سیاه آن کمی ریزتر بوده و دارای طعم شیرین‌تری است. انگور فرنگی سفید از خانواده انگور فرنگی و بومی اروپا است. این انگور فرنگی بوته‌ای برگ‌ریز است که ارتفاع و پهنایش به یک متر می‌رسد و برگ‌هایی شبیه به پنجه و میوه‌اش به شکل توده‌هایی کروی است که در تابستان قابل خوردن است. انگور فرنگی سفید از نظر طعم و رنگ که سفید مات (شیشه‌ای) است با انگور فرنگی قرمز و بلک کارنت متفاوت می‌باشد. رد کارنت جوانه‌زنی سخت‌تری نسبت به بذرهای بری دیگر همانند رزبری و بلک بری و توت فرنگی دارد و برای جوانه‌زنی شرایط باید مهیا باشد. انگور فرنگی سفید میوه‌ای سردسیری است و آن را در شهرهای سردسیری و معتدل و حتی نیمه گرمسیری در سراسر جهان می‌توان کاشت. انگور فرنگی شیشه‌ای در سال‌های اول به‌صورت درختچه است و شاخه‌های ظریفی دارد. برخلاف انگور فرنگی قرمز و سیاه این رقم برای تزیین و میوه‌شان کشت می‌شوند، رقم «انگور فرنگی سفید» جایزه کیفیت انجمن سلطنتی باغبانی و کشاورزی انگلستان را به دست آورده است.

اندازه میوه کارنت معمولاً هم اندازه آلبالو است و ارتفاع این درختچه حداکثر به دو متر می‌رسد. با توجه به اینکه انگور فرنگی حالت درختچه‌ای است و پاکوتاه است می‌توان آن را در گلدان و در بالکن منازل نیز نگه‌داری کرد. انگور فرنگی سفید همانند رنگ‌های دیگر این خانواده (قرمز، مشکی و…) کمی ترش بوده ولی ترشی آن کمتر از بقیه است به همراه یک شیرینی ملایم. جنس شاخه‌های این میوه از نظر ظاهر و جنس تقریباً شبیه آلبالو است. طعم وایت کارنت یا همان انگور فرنگی سفید را می‌توان ترکیبی از طعم کیوی، آلبالو و انگور دانست. انگور فرنگی سفید منبع بسیار خوبی از ویتامین C است و خواص درمانی تقریباً مشابه با رنگ‌های دیگر دارد. انگور فرنگی سفید یا شیشه‌ای یک جهش ژنی طبیعی از گونه قرمز آن (رد کارنت) است. این میوه بومی مرکز و شرق اروپا و بخش‌هایی از آسیا است. پوست میوه وایت کارنت بسیار نازک است و در جابجایی‌ها معمولاً با کوچک‌ترین ضربه آسیب می‌بیند. انگور فرنگی در تولید مربا، دسر، شربت و طعم‌دهنده‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

کاشت

کاشت بذر انگور فرنگی سفید خیلی ساده نیست ولی با رعایت چندین نکته می‌توان به‌راحتی نتیجه گرفت، به‌طور کلی برای کاشت کارنت ، انگور از طریق قلمه تکثیر می‌شود ولی کاشت بذر نیز یکی از راه‌های تکثیر است. انگور فرنگی سفید گیاهی سردسیری بوده در نتیجه بذرها برای جوانه‌زنی نیاز به سرمادهی و خواب‌شکنی دارند، بذر کارنت باید به مدت دو تا سه ماه در دمای -۵ درجه قرار بگیرند تا آماده جوانه‌زنی شود، البته برای نتیجه‌گیری بهتر می‌توانید قبل از کاشت بذرها را بین دستمال تمیز مرطوب قرار داده و در طبقه پایین یخچال به مدت ۳ هفته قرار دهید.

جوانه‌زنی بذر انگور کارنت در شرایط مختلف ممکن است تا یک ماه یا بیشتر زمان ببرد در نتیجه با توجه به اینکه بذر مدت زمان زیادی باید در زیر خاک باشد و ممکن است دچار آفات و بیماری شود. ترکیب پیت ماس و کوکوپیت ریز یکی از بهترین ترکیب‌ها برای کاشت است. بهترین ترکیب ما برای بذر انگور فرنگی سفید عبارت است از: کوکوپیت ۲۰ درصد + پیت ماس ۴۰ درصد + شن دانه‌ریز ماشی ۴۰ درصد + مقدار خیلی کمی ورمی کمپوست. بذرها را قبل از کاشت ۴۸ ساعت در آب خیس کنید یا به نحوه بالا سرمادهی کنید سپس ظرف کاشت خود را با خاک موردنظر پر کنید و با دست فشار دهید و آبیاری کنید تا کاملاً نشست کند. سپس در حفره‌ای به عمق کمتر از نیم سانتی­متر در همان خاک بکارید و مجدد به آرامی آبیاری کنید تا بذر با خاک تماس برقرار کند.

نکته بسیار مهم برای جوانه‌زنی بذرهای سردسیری دمای کاشت است، دمای جوانه‌زنی و دمای خاک باید ۲۰ تا ۲۵ درجه باشد در غیر این صورت جوانه‌زنی به‌شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد. نکته مهم دیگر برای کاشت رطوبت بوده، بذرها پوسته سختی دارند و باید در رطوبت بالای ۸۰ درصد کاشته بشوند در نتیجه باید بر روی بستر کاشت مشما شفاف قرار داد یا اینکه بذرها را در ظرف درب دار شفاف بکارید. ظرف کاشت باید در محیطی پرنور قرار بگیرد ولی زیر نور مستقیم آفتاب به هیچ وجه قرار نگیرد (البته تا قبل از جوانه‌زنی) دلیل آن هم این است که با تابیدن خورشید دمای زیر مشما به شدت بالا رفته و بذر از بین می‌رود، دمای زیر مشما باید ۲۰ تا ۲۵ درجه باشد. آبیاری فقط زمانی انجام شود که خاک رطوبت خود را از دست داد، وقتی رطوبت کاهش یافت با اسپری آب را بر روی بستر کاشت بریزید. می‌توان بر روی مشما چند سوراخ ایجاد نمود تا رطوبت به‌طور نسبی کاهش یابد. به محض جوانه‌زنی سوراخ‌های بیشتری را بر روی مشما ایجاد کنید تا رطوبت کاهش یابد، این کار را هر چند روز یک‌بار انجام دهید تا گیاه به رطوبت کم عادت کند و برای انتقال به فضای باز عادت کند و به‌مرور با انتقال به محیطی پرنورتر نور دریافتی آن را بیشتر کنید.

خواص

در خصوص خواص کارنت قابل ذکر است این میوه سرشار از ویتامین C است. سایر مواد موجود در این میوه عبارت‌اند از: ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B5، ویتامین B6، ویتامین B9 و ویتامین E، ویتامین K و کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است.

این میوه بسیار خوش طعم است و در شیرینی پزی استفاده می‌شود.

این میوه به کاهش وزن کمک می‌کند.

ویتامین C موجود در این میوه سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

کلاژن موجود در این میوه موجب تقویت و سلامت پوست می‌شود.

ویتامین k موجود در این میوه به لخته سازی خون کمک می‌کند.

آهن این میوه به اکسیژن رسانی ماهیچه‌ها و سایر نقاط بدن کمک می‌کند.

این میوه سرشار از آنتی‌اکسیدان است که احتمال ریسک به سرطان، مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

برای خرید بذر کارنت و سایر درختان مثمر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

آشنایی با گیاه یونجه

یونجه گیاهی است چندساله یا دائمی که ریش‌هایی راست و مستقیم دارد و به ریشه اولیه یونجه معروف است به‌موازات پیدایش ریشه اولیه، قسمت هیپوکوتیل در زیر سطح خاک قرار می‌گیرد و با طویل شدن زیر لپه باعث جوانه زدن و خارج شدن از سطح خاک می‌شود. یونجه جوانه‌زده در این موقع نسبت به آب بیش‌ازاندازه، کمبود آب، شوری خاک یا سله بستن سطح خاک حساسیت خاصی نشان می‌دهد. چنانچه در این موقع سطح خاک سله ببندد، زیر لپه یونجه که به‌صورت قوسی در زیر سطح خاک قرار گرفته‌است نمی‌تواند به سهولت سطح خاک را بشکافد و از آن خارج شود چنانچه زیر لپه یونجه بتواند از سطح خاک خارج گردد در این موقع یونجه جوانه‌زده فقط دارای دو لپه یا کوتیلدون است که به‌صورت برگ‌های متورم به نظر می‌آیند. این برگ اولیه ساده و معمولاً قلبی شکل است و شباهتی با برگ‌های اصلی یونجه ندارد. بعد از گذشت مدتی، نخستین برگ مرکب سه برگچه‌ای یونجه به وجود می‌آید که به‌تدریج با ادامه رشد و نمو، سایر برگ‌های مرکب نیز تشکیل می‌شود. گیاه یونجه علاوه بر ریشه راست و مستقیم اولیه، ریشه‌های جانبی نیز دارد که از سلول‌های حاشیه استوانه مرکزی ریشه اصلی سرچشمه می‌گیرند عامل موفقیت یونجه در مقاومت به کلیه عوامل نامساعد و همچنین استفاده از مواد غذایی تحت‌الارض، برخورداری از یک سیستم ریشه قوی است. ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد برگ‌های آن دارای سه برگچه است برگچه‌های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی‌شکل است. گل‌های یونجه به شکل سبز و به رنگ بنفش تیره یا آبی روشن است میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچک‌تر از آن است.

یونجه به دلیل وجود ویتامین‌های B, K, E, D, A، پروتئین و مواد معدنی موجود در آن غذایی کامل محسوب می‌شود و به «سلطان گیاهان» معروف است. ویتامین C موجود در یونجه دو برابر جعفری و چهار برابر لیموترش است. یونجه علاوه بر استفاده به عنوان علوفه دام توسط انسان نیز به صورت های مختلف مانند به صورت تازه، جوانه یونجه، عرق یونجه و دمنوش یونجه استفاده شده و عسل یونجه نیز پرطرفدار است. خواص یونجه فراوان است که می‌توان به چند مورد اشاره کرد: آهن زیاد، تقویت اعضای بدن، درمان کم‌خونی، ضعف بنیه، درمان سنگ کلیه، معالج رعشه و ناراحتی اعصاب، چاق‌کننده، نیروبخشی، کاهش قند خون، ویتامین A مانع از شب‌کوری، تصفیه خون، ازدیاد شیر مادران، ترک اعتیاد، رقیق‌کننده خون و مانع ابتلا به بیماری قلبی، کاهش‌دهنده کلسترول بد و ... . پزشکان قدیم ایران از مخلوط تعفن یونجه و چند گیاه دیگر برای ترک اعتیاد و تنفر از آن برای ترک اعتیاد استفاده می‌کردند. در حال حاضر برای معالجه معتادان به سیگار و تریاک و هروئین شاهد تأثیرات فوق‌العاده‌ای هستیم.

کاشت و برداشت

یونجه گیاهی چندساله (تقریباً ۵-۷ سال) است بنابراین با زدن شخم عمیق، خاک را برای کاشت یونجه آماده کنید. زمان مناسب کاشت ترجیحاً پاییز و بهار است که بهترین زمان برای کشت بذر یونجه پاییز، اوایل تا اواسط شهریور و برای کشت بهار، نیمه دوم اردیبهشت الی خرداد ماه است. بذر یونجه ها را در عمق یک الی دو سانتیمتری ترجیحاً خاک سبک و شنی کاشت کنید. برای جلوگیری از خشک شدن خاک بعد از اولین آبیاری به ترتیب ۳ روز بعد و دور آبیاری بین ۷ تا ۱۲ روز است.

در برداشت اول بعد از ۵۰-۷۰ درصد از گلدهی و بیشتر و در برداشت‌های بعدی ۱۰-۱۵ درصد گل‌های بنفش (بیشترین کیفیت علوفه) انجام می‌شود. برداشت بذر یونجه بعد از قطع آبیاری در مرحله شروع به قهوه‌ای شدن غلاف‌ها و زمانی که پنجاه درصد غلاف‌ها قهوه‌ای شده‌اند.

برای خرید بذر یونجه و سایر علوفه به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

ذرت

ذرت یا جواری یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا است و پس از گندم بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی موردنیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است. ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا به‌عنوان یک گیاه زراعی شناخته‌شده نبود؛ اما گیاه ذرت را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد. به همین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است. نام این گیاه در زبان انگلیسی Maize یا corn در زبان عربی ذرت و بلال است. در فرهنگ دهخدا آمده نام فارسی این گیاه در گویش خراسانی جواری است ولی واژه عربی آن ذرت هم بکار برده می‌شود. فرهنگ معین هم‌جواری را برابر با ذرت و بلال معرفی کرده است.

ذرت شیرین نوعی ذرت است که میزان قند بالایی دارد. ذرت شیرین درنتیجه جهش برگشتی در ژن‌هایی که در درون‌دانه تبدیل قند به نشاسته را کنترل می‌کنند به وجود آمده است. ذرت شیرین باید به‌صورت نارس چیده شده و نه به‌عنوان غلات بلکه به‌عنوان سبزی آماده شده و مصرف شود. ازآنجایی‌که مرحله رسیدن ذرت به تبدیل قند آن به نشاسته مربوط است، ذرت شیرین در انبار نمی‌ماند و باید به‌صورت تازه قبل از اینکه دانه‌های آن سفت و نشاسته‌دار شود، خورده شده، کنسرو یا منجمد شود.

ذرت

کاشت و نگهداری

برای کاشت گلدانی باید گلدانی با سایز بزرگ را انتخاب نمایید، گلدان‌ها را بعد از رشد باید در مکانی گرم و آفتاب‌گیر قرار دهید. محل موردنظر در روز حداقل باید ۶ تا ۷ ساعت نور خورشید را داشته باشد. بذر ذرت شیرین را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید و در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه آن‌ها را در عمق ۲ تا ۵ سانتی‌متری خاک بکارید و منتظر سبز شدن آن‌ها شوید. چون در عمق کم کاشته می‌شوند نباید اجازه دهید رطوبت سطحی خاک خشک شود و تا قبل از جوانه‌زنی مرتب خاک را آبیاری کنید. خاک مناسب برای کاشت ذرت خاکی است که رطوبت را حفظ کند و سنگین باشد. البته زهکشی مناسبی نیز داشته باشد تا ریشه ذرت از بین نرود.

بهتر است خاک پای بوته‌ها همیشه مرطوب باشد. در هنگام تشکیل دانه‌ها و رشد ذرت بلال نیز باید آبیاری به‌طور منظم و زیاد انجام شود تا کیفیت و تراکم دانه‌ها بالا باشد. اگر گلدان‌ها را در منطقه‌ای قرار داده‌اید که بادخیز است می‌توانید برای استحکام بوته یک چوب یا میله در کنار بوته ببندید. ذرت در انواع آب‌وهوا رشد می‌کند و گرمادوست است و هوای گرم در کیفیت محصول مؤثر است. ذرت در هر خاکی نیز رشد خوبی دارد. معمولاً در خاک‌های لومی سنگین و رسی کاشت می‌شود تا نیاز به آب کمتری داشته باشد. آبیاری و رطوبت نیز موارد مهمی هستند که در کیفیت و ظاهر و تولید دانه‌های با کیفیت و تراکم دانه‌ها مؤثر است. نیاز آبی ذرت در زمان تولید دانه و گرده‌افشانی زیادتر می‌شود و کم‌آبی باعث عدم تشکیل دانه‌ها در قسمت‌هایی از ذرت شده و تراکم دانه‌ها را نامنظم می‌کند، به‌طورکلی نسبت به کم‌آبی واکنش بدی نشان می‌دهد.

برای کاشت ذرت در مزرعه معمولاً بعد از رفع سرمای بهاره تا اواخر مرداد به دو روش زیر در فضای باز می‌کارند:

روش خطی: فاصله بین ردیف‌ها ۷۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر و فواصل بوته‌ها ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر.

روش پشته‌ای: فاصله پشته‌ها ۱۰۰ سانتی‌متر و در هر پشته ۵ عدد بذر ذرت قرار می‌دهد (که معمولاً بعد از رشد بوته‌های ضعیف را حذف می‌کنند).

ارزش تغذیه‌ای ذرت

از نظر کالری ذرت به‌طورکلی ۱۰۰ گرم ذرت زرد و پخته، ۹۶ کالری دارد. به‌علاوه، ذرت، ۷۲ درصد آب، ۲۱ گرم کربوهیدرات، ۲.۴ گرم فیبر، ۳.۴ گرم پروتئین و ۴.۵ گرم فروکتوز و ۰.۲ گرم لاکتوز دارد. همچنین، ذرت، فقط ۱.۵ گرم چربی به شما می‌دهد که شامل ۰.۲ گرم چربی اشباع، ۰.۵۷ گرم چربی تک غیراشباع، ۰.۶ گرم چربی چند غیراشباع، ۰.۰۲ گرم اسید چرب امگا ۳ و ۰.۵۹ گرم اسید چرب امگا ۶ است. به‌علاوه، ذرت، ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی را برایتان فراهم می‌کند. به‌هرحال، هر نوع ذرت، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی را تأمین می‌کند. برای مثال پاپ کورن، حاوی منگنز، فسفر، منیزیم، روی و مس است درحالی‌که ذرت شیرین دارای اسید پانتوتنیک، فولات، ویتامین B۶، نیاسین و پتاسیم است. واقعیت این است که ذرت، نسبت به بسیاری از دانه‌های غلات، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارد. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی شامل زئازانتین، لوتئین، آنتوسیانین، اسید فرولیک و اسید فیتیک می‌شوند.

ذرت

خواص ذرت

۱. سرشار از کربوهیدرات

یکی از خواص معمول ذرت برای سلامتی، سرشار بودن آن از کربوهیدرات است. همان‌گونه که قبلاً گفته شد، ذرت، مقادیر بالایی کربوهیدرات دارد زیرا تقریباً ۸۲ درصد کالری را تأمین می‌کند؛ بنابراین زمانی که نصف فنجان ذرت را مصرف می‌کنید، تقریباً ۸۰ کالری دریافت می‌کنید. به دلیل گفته‌های بالا، ذرت، راهی عالی برای افرادی است که قصد اضافه وزن دارند. البته اگر به روش مناسبی مصرف شود.

۲. مواد شیمیایی گیاهی

درست مانند آنچه که در بالا گفته شد، ذرت، حاوی مواد شیمیایی گیاهی آنتی‌اکسیدانی است که بسته به نوع ذرت، متغیر است. علاوه بر این، ذرت بنفش، ماده‌ ویژه‌ای بنام اسید پروتوکاتکوئیک دارد که می‌تواند مانند یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند، درحالی‌که ذرت آبی، دارای خواص آنتوسیانین فراوان است. همچنین، ذرت زرد، مقادیر بالایی کارتنوئید دارد که دارای حجم بالایی زئانتین و لوتئین است. به‌علاوه اسید فرولیک، یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است که معمولاً در گیاه موجود است و می‌تواند به مهار رادیکال‌های آزاد مضر کمک کند. آیا می‌دانستید ذرت، این نوع اسید را به مقدار فراوان دارد که می‌تواند در هنگام پخت تا ۹۰۰ درصد افزایش یابد؟

بنابراین افزودن ذرت به رژیم غذایی، راه خوبی برای سلامتی است. به‌هرحال، شما باید به خاطر داشته باشید که ذرت دارای اسیدهای چرب نیز هست؛ بنابراین، افرادی که در خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی هستند، نباید زیاد ذرت مصرف کنند. به‌علاوه زمانی که این افراد، روغن ذرت یا ذرت تازه زیادی مصرف کنند، وضعیت آن‌ها بدتر شده یا ممکن است دچار افزایش وزن شوند. به‌این‌ترتیب گفته می‌شود بهتر است برای بهره‌مند شدن از حداکثر فواید سلامتی، مقدار مناسبی ذرت را مصرف کنید.

۳. مو و پوست سر را بهبود می‌بخشد

یکی از خواص شگفت‌انگیز دیگر ذرت برای سلامتی، بهبود مو و پوست سر است. برای داشتن موی نرم و صاف، چرا مصرف روغن ذرت را امتحان نمی‌کنید؟ ذرت، همچنین می‌تواند تعادل مناسبی میان اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ ایجاد کند. همان‌گونه که می‌دانید، هردوی آن‌ها به کنترل التهاب کمک کرده و از پوسته‌شدن و خشک شدن پوست سر جلوگیری می‌کند؛ و آیا می‌دانستید این اسیدهای چرب، مواد مهم ساختار ذرت هستند که شرایط مطلوب را برای انتقال چربی فراهم می‌کنند و اگر به کمبود یکی از این اسیدهای چرب دچارید، ممکن است دچار شکنندگی و ریزش مو شوید؛ بنابراین اگر می‌خواهید سلامت مو و پوست سر خود را افزایش دهید، باید روغن ذرت مصرف کنید. حالا ممکن است نحوه استفاده از روغن ذرت را ندانید، درست است؟ جواب موردنظرتان در اینجا آمده است:

– اول، مقدار مناسبی روغن ذرت را بردارید.

– سپس، آن را به مدت یک دقیقه گرم‌کنید

– آن را بر پوست سرتان بگذارید

– حالا، با نوک انگشتان، پوست سرتان را به‌آرامی ماساژ دهید

– بگذارید ۱۵ دقیقه بماند

– در انتها، موهای‌تان را با شامپو بشویید

پس از انجام این روش به مدت چند هفته، مویی براق و نرم خواهید داشت.

۴. از قلب شما محافظت می‌کند

اگر کسی درباره خواص ذرت از شما بپرسد، محافظت از قلب، یکی از جواب‌هایی است که می‌توانید بدهید. چرا؟ با استناد به برخی مطالعات، روغن ذرت دارای اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول است؛ بنابراین، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند. به‌ویژه، روغن ذرت، یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش سلامت قلب محسوب می‌شود. همان‌گونه که قبلاً گفته شد، ذرت، اسیدهای چرب زیادی از قبیل اسیدهای چرب امگا ۳ و اسیدهای چرب امگا ۶ دارد؛ بنابراین، اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند به مهار کلسترول بد کمک کرده و سپس به بخش‌های اتصال بازگردند. درنتیجه، این، موقعیت‌های انسداد عروق را کاهش داده و فشارخون را پایین می‌آورد. به‌علاوه، احتمال سکته و حمله قلبی نیز کاهش می‌یابد.

ذرت

۵. کلسترول LDL پایین‌تر

یکی دیگر از خواص شگفت‌انگیز ذرت که باید بدانید، پایین آوردن کلسترول است. بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف روغن پوسته ذرت می‌تواند کلسترول LDL پلاسما را کاهش دهد. این روغن چگونه می‌تواند کلسترول LDL پلاسما را کاهش دهد؟ این کار را با جذب کلسترول در بدن ما انجام می‌دهد. به‌علاوه کاهش کلسترول LDL به معنای کاهش کلسترول HDL یا کلسترول خوب نیست. آیا می‌دانید هنگامی‌که کلسترول LDL در بدن کاهش یابد، بیماری قلبی نیز کاهش‌یافته و از تصلب شرایین جلوگیری می‌شود؟

۶. پرفشاری خون و دیابت را کنترل می‌کند

زمانی که از خواص ذرت صحبت می‌کنیم، کنترل پرفشاری خون و دیابت نیز از این خواص هستند. امروزه، افراد زیادی در سرتاسر دنیا، به دیابت مبتلا هستند. به همین دلیل، درمان یا پیشگیری از دیابت، کاری ضروری است که هر فردی باید انجام دهد. به‌علاوه، دو راه برای درمان یا پیشگیری از دیابت وجود دارد. راه اول، استفاده از داروست. به‌هرحال، گاهی وقت‌ها، این راه می‌تواند عوارضی داشته باشد. راه دوم، افزودن سبزیجات و میوه‌های ارگانیک به رژیم غذایی روزانه است.

به همین دلیل، ذرت باید به رژیم غذایی اضافه شود زیرا نشان داده شده که خوردن دانه‌های ذرت می‌تواند به کنترل NIDDM که به معنای دیابت غیر انسولین است، کمک کند. علاوه بر این، خوردن ذرت برای مقابله با پرفشاری خون نیز مفید است زیرا ذرت، مواد شیمیایی گیاهی متعددی دارد. آیا می‌دانید مواد شیمیایی گیاهی، قادر به تنظیم جذب و آزاد کردن انسولین در بدن هستند؟ یعنی هنگامی‌که جذب و آزادسازی انسولین هماهنگ شود، احتمال کاهش یا افزایش شدید انسولین در بیماران دیابتی می‌تواند کاهش‌یافته و این افراد می‌توانند سبک زندگی عادی خود را حفظ کنند.

۷. از بی‌خوابی جلوگیری می‌کند

امروزه افراد زیادی به بی‌خوابی مبتلا هستند، مخصوصاً زنان باردار. به‌طورکلی، یکی از عوامل اصلی این بیماری، کمبود آهن است. به‌هرحال، همان‌گونه که قبلاً گفته شد، ذرت، مقدار زیادی آهن دارد که یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که برای تولید سلول‌های قرمز خون ضروری است. به دلیل بالا، جلوگیری از بی‌خوابی را باید در فهرست خواص ذرت قرارداد.

۸. مفید برای گوارش

ممکن است از تمام انواع ذرت، آنتی‌اکسیدان دریافت کنید؛ به‌هرحال، ذرت‌های مختلف، آنتی‌اکسیدان‌های مختلفی دارند. به‌ویژه، ذرت زرد، دارای آنتی‌اکسیدان‌های زئانتین و لوتئین است؛ ذرت قرمز، آنتوسیانین دارد و ذرت بنفش، اسید هیدروکسی بنزوئیک و اسید پروتوکاتکوئیک. به‌هرحال خواص ذرت، زیاد است که شامل فایده برای گوارش می‌شوند. ذرت، سرشار از فیبر است (حل‌شدنی و حل نشدنی) که می‌تواند به جلوگیری از جذب کلسترول و یبوست کمک کند.

به‌علاوه ذرت، خطر سرطان روده بزرگ، هموروئید و اسهال را کاهش می‌دهد. فیبر موجود در ذرت، گوارش را بهبود می‌بخشد. شما معمولاً پاپ کورن مصرف می‌کنید یا ذرت پخته؟ وضعیت دستگاه گوارشی‌تان چگونه است؟ فکر کنم با مصرف ذرت احساس می‌کنید که عملکردش بهتر از قبل است. خوردن ذرت، باعث رشد باکتری‌های سالم می‌شود که برای دستگاه گوارش شما مفید است.

۹. برای چشم‌ها مفید است

زئازانتین و لوتئین موجود در ذرت، از اکسید شدن پروتئین چشم جلوگیری می‌کنند. اکسید شدن پروتئین چشم باعث تاری دید می‌شود و ذرت به کاهش تباهی لکه زرد کمک می‌کند. علاوه بر این، ویتامین A تولیدشده از بتاکاروتن موجود در ذرت، بینایی را به طرز قابل توجهی بهبودمی بخشد. به همین دلیل مصرف مناسب ذرت برای چشم‌ها، کاهش وزن و سلامتی مفید است. ذرت می‌تواند در غذاهای مختلف به‌کار رود و قیمت بالایی نیز ندارد. در تابستان، می‌توانید ذرت را در تمام بازارهای شهر بیابید.

آیا می‌دانید در بین غذاهایی که برای چشم مفیدند، ذرت یکی از بهترین‌هاست که می‌توانید تابستان‌ها از فواید آن بهره‌مند شوید؟ اگر می‌خواهید از بیماری‌های چشمی مانند تباهی لکه زرد مربوط به افزایش سن جلوگیری کنید و از چشم‌هایتان مراقبت کنید، خوردن ذرت می‌تواند به شما کمک کند. آیا می‌دانید ذرت شیرین، در کشورهایی مانند استرالیا بسیار رایج است زیرا به سلامتی چشم‌ها کمک می‌کند؟ این غذا، در بسیاری از کشورهای جهان، غذایی سالم محسوب می‌شود.

ذرت برای سلامتی و کاهش وزن بسیار مفید است و من می‌خواهم به خوانندگانی که می‌خواهند سلامتی چشم‌ها را بهبود بخشند، مصرف همیشگی ذرت را توصیه کنم.

۱۰. مبارزه با بیماری‌های مو

روغن ذرت، ترکیبی عالی از مواد مغذی مانند ویتامین E و اسیدهای چرب را فراهم می‌کند؛ بنابراین، استفاده موضعی از این روغن می‌تواند موها را تغذیه‌شده و هیدراته نگه‌ دارد و فرآیند پیری را کند کند. آنتی‌اکسیدان‌ها، با مهار رادیکال‌های آزاد مضر، می‌توانند از آسیب سلولی جلوگیری کنند؛ بنابراین ذرت، به دلیل مبارزه با فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد مضر، برای جلوگیری و مبارزه با ریزش و خشکی مو مفید است. به‌علاوه، ذرت حاوی ویتامین K است که می‌تواند به جذب کلسیم در بدن کمک کرده و از این طریق، از ریزش مو جلوگیری کند. بنا بر دلایل بالا، یکی از خواص شگفت‌انگیز ذرت، باید مبارزه با برخی از بیماری‌های مربوط به مو باشد.

۱۱. افزایش وزن را تسهیل می‌کند

یکی دیگر از بهترین خواص ذرت برای سلامتی که می‌خواهم در این مقاله معرفی کنم و می‌خواهم شما و دیگر خوانندگان، آن را دانسته و به خطر بسپارید، این است که ذرت به فرآیند افزایش وزن در افراد لاغر کمک می‌کند. این می‌تواند خیلی خوب باشد نه؟ ذرت، برای افرادی که وزن کمی دارند و به سختی وزن اضافه می‌کنند، انتخابی عالی است. این افراد باید برای افزایش وزن، کالری مصرفی خود را افزایش دهند. به‌علاوه، ذرت، کربوهیدرات و کالری بالایی دارد، بنابراین با مصرف درست این ماده غذایی، می‌توانید به آسانی و سریع، به هدف افزایش وزن خود دست‌یابید؛ بنابراین اگر به دنبال راه‌های طبیعی برای افزایش وزن سریع هستید، یک فنجان دانه ذرت می‌تواند ۱۳۰ کالری به شما بدهد.

۱۲. برای استخوان‌های شما مفید است

شما با دانستن خواص ذرت در ساخت استخوان، متعجب خواهید شد. حالا قطعاً به این فکر می‌کنید که ذرت چگونه به ساخت استخوان کمک می‌کند، درست است؟ بتاکریپتوزانتین موجود در ذرت، به کاهش خطر بیماری‌های التهابی مانند روماتیسم مفصلی، سرطان و غیره کمک می‌کند و اگر ذرت را به دفعات مصرف کنید، این ماده غذایی، پیری استخوان را کاهش می‌دهد. برای داشتن استخوان‌هایی سالم‌تر، باید ذرت بیشتری مصرف کنید زیرا ذرت دارای منیزیم، آهن، روی و فسفر است. خوردن ذرت، از بیماری‌های مربوط به استخوان نیز جلوگیری می‌کند. یا به عبارت دیگر ذرت واقعاً برای سلامت استخوان خوب است.

۱۳. افزایش انرژی

همان‌گونه که در بالا گفته شد، ذرت حاوی کربوهیدرات است اما مصرف مناسب آن، باعث افزایش وزن زیاد نمی‌شود. ذرت، باعث انرژی‌زایی فوری نیز می‌شود. دلیل این‌که انرژی‌زایی فوری را یکی از خواص شگفت‌انگیز ذرت می‌دانند این است که ذرت، اسید پاتئتنیک، ویتامین‌های گروه B که می‌توانند به گلوکوز تبدیل‌شده و به افزایش انرژی کمک کنند، دارد. علاوه بر این، ذرت دارای بتاکاروتن نیز هست که می‌تواند با خستگی مبارزه کند.

۱۴. سلامتی بافت‌ها را افزایش می‌دهد

علاوه بر جواب خوب بودن، برای سؤال آیا ذرت برای سلامتی خوب است؟ توانایی افزایش سلامتی بافت‌های بدن نیز از خواص فوق‌العاده ذرت برای سلامتی است زیرا ذرت می‌تواند کارهایی را برای بافت‌های بدن انجام دهد و باید در رژیم غذایی قرار گیرد. به‌علاوه خوردن روزانه ذرت به تقویت ارتباط بافت‌ مانند غضروف، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند. به‌علاوه، ذرت به تثبیت سطح قند خون کمک کرده، چربی و کربوهیدرات‌ها را می‌شکند و انرژی شما را تأمین می‌کند. آیا می‌دانید ذرت، حاوی مواد معدنی مهمی مانند فسفر، مس، آهن و منیزیم است که می‌تواند استخوان را تقویت کند.

۱۵. از سرطان جلوگیری می‌کند

در کنار خواص فراوان ذرت، ممکن است با ارزش دیگری از این ماده غذایی آشنا شوید؛ و آن، پیشگیری از سرطان است. ذرت، به دلیل داشتن ترکیب فنولیک و اسید فرولیک، می‌تواند با تومورهای سینه و کبد مبارزه کند. همچنین، فیبر موجود در ذرت، به کاهش برخی از مشکلات گوارشی مانند هموروئید و یبوست کمک می‌کند و در مبارزه با سرطان روده بزرگ نیز نقش دارد. اگر می‌خواهید با سرطان ریه مبارزه کنید، خوردن ذرت، راهی مؤثر است زیرا ذرت دارای آنتی‌اکسیدان‌های حیاتی برای این منظور است

آیا می‌دانید امروزه سرطان، روزبه‌روز در حال افزایش است و جان افراد بسیاری را در دنیا می‌گیرد؟ در کنار راه‌های مؤثر زیاد برای مبارزه با سرطان، خوردن غذاهایی مانند ذرت، یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین راه‌هاست. به‌طور خلاصه، توانایی جلوگیری از سرطان در انسان، یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی است که افرادی که در خطر ابتلا به سرطان هستند، نباید نادیده بگیرند.

۱۶. برای زنان باردار خوب است

اگر باردارید ذرت یکی از مفیدترین غذاهایی است که باید هرروز بخورید. کمبود اسیدفولیک باعث نقص در جنین شما و سقط جنین می‌شود؛ بنابراین، باید برای افزایش سلامتی خود و رشد جنین، از این غذای ارزان و مغذی استفاده کنید. به‌علاوه، ذرت فیبر بالایی دارد که می‌تواند با برخی بیماری‌های دوره بارداری مانند یبوست مبارزه کند. همچنین، فولات موجود در ذرت، خطر ابتلا به ناهنجاری‌ها را کاهش می‌دهد. اگر زنان باردار، هرروز ذرت بخورند، برای سلامتی جنینشان، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی بیشتری دریافت می‌کنند.

چون ذرت، اسید پانتوتنیک دارد، اعضاء بدن جنین رشد بهتری خواهند داشت؛ بنابراین این یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامت و کاهش وزن و به‌ویژه برای زنان باردار است که اگر می‌خواهند سلامتی خود را افزایش داده و نوزادانی سالم به دنیا بیاورند، نباید آن را نادیده بگیرند.

۱۷. برای پوست و مو مفید است

آیا می‌خواهید پوست و موی‌تان را بدون هزینه بالا، زیبا کنید؟ جواب‌تان مثبت است، نه؟ خوردن ذرت، راه خوبی است که باید آن را بدانید. برای نرمی پوست و قوی و براق‌تر کردن مو، ذرت بهترین منبع است زیرا سرشار از ویتامین A، ویتامین C، بتاکاروتن و دیگر آنتی‌اکسیدان هایی است که در برابر اشعه ماوراء بنفش، از پوست‌تان محافظت می‌کنند. همچنین، ذرت باعث تولید کلاژن می‌شود که برای مو و حفظ انعطاف‌پذیری پوست لازم است. هنگامی‌که سن ما بالاتر می‌رود، ما آسیب بیشتری از رادیکال‌های آزاد می‌بینیم که باعث چین‌وچروک پوست می‌شود. همان‌گونه که قبلاً گفتیم، مواد مغذی موجود در ذرت است که به کاهش فرآیند پیری کمک کرده و پوست‌تان را زیبا می‌کند.

همچنین، ذرت به‌عنوان منبع مؤثر جلوگیری از خشکی و ریزش مو شناخته می‌شود زیرا دارای مقادیر بالای ویتامین E و K است. اگر ذرت را در وعده‌های غذایی روزانه‌ خود بگنجانید، با خشکی و ریزش مو مبارزه می‌کند؛ بنابراین، این یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی، مو و پوست زنان و مردان در همه سنین است.

۱۸. برای کاهش وزن مفید است

اگر در خواص ذرت برای سلامتی و کاهش وزن جست‌وجو کنید، خواهید دید که ذرت دارای مواد مغذی بسیاری است که غده تیروئید را تحریک می‌کنند تا هورمون تریدوتیرونین تولید کند که برای سوزاندن سریع‌تر چربی‌ها به کار می‌رود. به‌علاوه، خوردن ذرت، باعث سیری طولانی‌تری در شما می‌شود و شما را از خوردن زیاد بازمی‌دارد. با خوردن فقط یک فنجان ذرت، ۱۲۴ کالری را دریافت می‌کنید و با خوردن ذرت به جای غذاهای چرب، به‌سرعت وزن از دست می‌دهید. ذرت یخ‌زده، کنسروی یا تازه، بسیار سالم است و شما می‌توانید ذرت را به روش‌های مختلف مانند بخارپز، کبابی و پخته مصرف کنید.

ذرت، سالادها و سوپ‌ها را بسیار خوشمزه‌ می‌کند. اگر قصد کاهش وزن دارید، برای بهره‌مندی از خواص ذرت، بیشتر از آن استفاده کنید. این واقعاً بهترین جواب برای سؤال آیا ذرت برای رژیم کاهش وزن خوب است؟ و یکی از بهترین خواص ذرت برای کاهش وزن است که افراد باید بدانند و اگر قصد کاهش وزن و رسیدن به اندامی درست را دارند، از آن استفاده کنند.

۱۹. ویتامین‌ها را برای سلامتی شما تأمین می‌کند

واضح است که ذرت، ماده غذایی ارزشمندی است زیرا در جلوگیری از بیماری‌های خطرناک و افزایش سلامتی و کمک به کاهش وزن نقش دارد. ذرت، دارای مقادیر بالای نیاسین، تیامین، ویتامین B، پروتئین، ویتامین E و دیگر آنتی‌اکسیدان‌هاست که از اسهال جلوگیری کرده، متابولیسم را افزایش می‌دهند، باعث رشد جنین شده و پوست و مو را زیبا می‌کنند. به همین دلیل، خوردن ذرت، راهی طبیعی برای اجتناب از مصرف مکمل‌های ویتامین است که می‌توانند برای سلامتی مضراتی داشته باشند. با دریافت ویتامین کافی، شما شانس خوبی برای بهبود زندگی جنسی، تحریک عملکرد مغز و افزایش انرژی برای کار دارید.

۲۰. منبع خوبی از مواد معدنی برای بدن

همان‌گونه که می‌دانید، مواد معدنی برای سلامتی بسیار ضروری هستند، بنابراین غذا خوردن یکی از بهترین راه‌ها برای دریافت ویتامین است. خوردن ذرت، فواید زیادی دارد زیرا دارای مس، آهن، روی، منگنز، منیزیم، سلنیوم و فسفر است. ذرت، عملکرد کلیه را تحریک می‌کند، باعث رشد استخوان و بدن می‌شود. مواد معدنی موجود در ذرت به تعادل مایعات، اسیدهای معده، انقباض ماهیچه کمک کرده، رشد استخوان را افزایش می‌دهد، فشارخون را تنظیم می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و غیره. در کنار بقیه غذاهای سالم مانند آب، شکلات، تخم‌مرغ، شیر، حبوبات، مرغ، ماهی و دیگر غذاها، ذرت یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامتی و وزن است.

۲۱. با یبوست مبارزه می‌کند

این نیز یکی از خواص عالی ذرت در کنار دیگر خواص است که می‌خواهم در این مقاله معرفی کنم و شما باید سعی کنید از آن استفاده کنید! فیبر موجود در ذرت، به افزایش سلامتی کمک کرده، از سرطان جلوگیری می‌کند و به‌ویژه خطر ابتلا به یبوست را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، ذرت به تولید باکتری مفید برای مبارزه با این وضعیت کمک می‌کند. ذرت، منبع خوبی از فیبر و غذایی خوشمزه برای صرف در کنار خانواده و دوستان در تابستان است. در ماه‌های تابستان، فروشندگان، ذرت را در کنار خیابان نیز می‌فروشند. حالا شما خواص ذرت را می‌دانید، می‌توانید از این غذای سالم چشم بپوشید؟

۲۲. آنتی‌اکسیدان‌های ضروری را تأمین می‌کند

ذرت یک میان وعده خوب در تابستان است که می‌توانید در بازارها و فروشگاه‌ها بیابید. در کنار دیگر فواید ذرت، ممکن است متوجه شوید که ذرت، بیشتر از حد انتظار، آنتی‌اکسیدان دارد. می‌توانید با مصرف ذرت، زئازانتین، اسید پروتوکاتکوئیک، اسید وانیلیک، اسید سینرژیک، لوتئین، اسید فرولیک، اسید کوماریک، اسید کافئیک، بتاکاروتن و آنتوسیانین را دریافت کنید. همان‌طور که می‌دانید آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت به کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی نیز کمک می‌کنند. پخته یا خشک مهم نیست؛ ذرت در هر صورتی آنتی‌اکسیدان‌های لازم برای بدن را دارد؛ بنابراین می‌توانید از این میان وعده خوشمزه لذت ببرید.

۲۳. برای قند خون خوب است

انتظار می‌رود ذرت به تنظیم قندخون کمک کند زیرا سرشار از ویتامین‌های گروه B است. همچنین ذرت سرشار از پروتئین و فیبر نیز هست که می‌تواند عبور غذا را تسهیل کند. همچنین، از جذب قند در دستگاه گوارش جلوگیری کرده و به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند؛ بنابراین، مصرف ۱-۲ فنجان ذرت، دیابت نوع ۱ و ۲ را به میزان قابل‌توجهی کنترل می‌کند. در میان خواص ذرت که یاد گرفتید، این فایده نیز بسیار مهم است زیرا افراد زیادی به دیابت مبتلا می‌شوند.

۲۴. مواد مغذی را متعادل می‌کند

علاوه بر تمام خواص ذرت که در بالا گفته شد، ممکن است فایده بیشتری از این ماده غذای ببرید مثلاً این ماده، مواد مغذی در وعده‌های غذایی روزانه را تأمین می‌کند. جالب است بدانید، ذرت در مبارزه با ایدز نیز نقش دارد زیرا دارای لستین است که پروتئین خاصی است که می‌تواند به کربوهیدرات‌ها چسبیده و با ویروس ایدز مبارزه کند. برای مصرف این غذای سالم، می‌توانید آن را به روش‌های مختلفی از جمله بخارپز، پخته یا خشک استفاده کنید. به‌هرحال، بهترین و سالم‌ترین راه پخت و بهره‌مندی از خواص ذرت، بخارپز کردن آن است.

۲۵. مواد مغذی بیشتری را تأمین می‌کند

این درواقع، آخرین اما مهم‌ترین قسمت فهرست بهترین فواید ذرت برای سلامتی است که بیشتر مردم دنیا دوست دارند و از آن استفاده کرده‌اند زیرا می‌دانند جواب سؤال آیا ذرت برای رژیم کاهش وزن و سلامتی کلی مناسب است؟ مثبت است. برای تقویت سیستم ایمنی، ساخت ماهیچه و ترمیم سلول‌ها باید هرروز ذرت مصرف کرد. ذرت شیرین، یک غذای کم‌چرب است و می‌توانید بدون ترس از ذخیره چربی، آن را بخورید. ذرت، دارای مقادیر بالای پروتئین نیز هست و شما سالم‌تر خواهید شد.

به‌علاوه، پتاسیم برای ساخت استخوان، انقباض ماهیچه‌ها و تنظیم عملکرد قلب لازم است. همچنین، یک فنجان ذرت، ۳۲۵ میلی‌گرم پتاسیم دارد و شما می‌توانید آن را با لوبیا، اسفناج و سیب‌زمینی ترکیب کنید تا ویتامین‌های بیشتری دریافت کنید. با دانستن فواید ذرت، خواهید دانست که این ماده غذایی، سرشار از کربوهیدرات است. شما نیازی ندارید که غذاهای شیرین و دسر بخورید، فقط خوردن میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل به‌ویژه ذرت، کربوهیدرات‌های لازم را تأمین می‌کند.

مضرات ذرت

اگرچه ذرت خواص بسیاری دارد، ولی عوارضی نیز دارد که ممکن است در صورت خوردن زیاد آن، دچارشان شوید. اول، هنگامی‌که ذرت می‌خورید، ممکن است به حساسیت دچار شوید. ممکن است علائمی مانند استفراغ، دانه‌های پوستی، همراه با تورم غشای مخاطی و غیره داشته باشید. به‌علاوه، در صورت مصرف زیاد ذرت، در معرض خطر ابتلا پلاگر قرار خواهید گرفت که به دلیل کمبود نیاسین به وجود می‌آید. همان‌گونه که می‌دانید، ذرت مقدار کمی نیاسین دارد. هنگامی‌که در مورد مضرات ذرت صحبت می‌کنیم، باید به پوسیدگی دندان نیز اشاره کرد. به دلیل مقدار بالای قند موجود در ذرت، مصرف زیاد ذرت باعث پوسیدگی دندان می‌شود.

۱. واکنش‌های حساسیتی

خوردن ذرت می‌تواند باعث حساسیت و علائمی مانند راش پوستی، تورم غشای مخاطی، استفراغ و غیره شود. برخی افراد بعد از خوردن ذرت به حمله آسم و آنافیلاکسی نیز دچار می‌شوند. دلیل اصلی حساسیت‌ها، پروتئین خوراکی موجود در ذرت است.

۲. خطر پلاگرا

ذرت غذای اصلی بسیاری از مردم است. اگر ذرت را در مقادیر زیاد مصرف کنید، در خطر ابتلا به پلاگرا قرار خواهید گرفت. پلاگرا همان کمبود ویتامین، به‌ویژه نیاسین است. مقدار اسیدهای آمینه (لیسین و تریپتوفان) و نیاسین – که در برابر پلاگرا از بدن محافظت می‌کنند – در ذرت بسیار پایین است. اگر ذرت، ماده اصلی رژیم غذایی شماست، باید خوراکی‌های سرشار از ویتامین را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از بروز پلاگرا جلوگیری کنید.

۳. مضر برای افراد دیابتی

ذرت بر افراد مبتلا به دیابت تأثیر منفی می‌گذارد زیرا قند خون بدن را افزایش می‌دهد. ذرت کربوهیدرات بالایی دارد که به بالا رفتن قند خون می‌انجامد؛ بنابراین افراد مبتلا به دیابت نباید ذرت را در مقادیر زیاد مصرف کنند.

۴. ایجاد نفخ

ذرت درصد بالایی نشاسته دارد. زمانی که ذرت مصرف می‌کنید، نشاسته در روده بزرگ می‌شکند و گاز زیادی تولید می‌کند؛ بنابراین اگر فردی مقدار زیادی ذرت مصرف کند، به نفخ دچار می‌شود.

۵. سوءهاضمه و ناراحتی معده

ذرت منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی حیاتی است که به دفع سموم از بدن کمک می‌کند؛ اما مقدار بیش از اندازه این فیبر می‌تواند برای معده مضر باشد. اگر مقدار زیادی غلات نیز بخورید، به سوءهاضمه و معده درد دچار خواهید شد! بنابراین، مراقب میزان مصرف ذرت – به هر شکلی – باشید.

۶. تحریک روده و اسهال

ذرت را نباید خام خورد چرا که می‌تواند باعث اسهال شود. ذرت به اختلالات روده‌ای متعددی نیز منجر می‌شود. اگر علائم خاصی را در خود دیدید، به پزشک مراجعه کنید.

۷. پوسیدگی دندان

ذرت حاوی قند است بنابراین می‌تواند باعث پوسیدگی دندان در برخی افراد شود. پوسیدگی دندان، یکی از عوارض نسبتاً نادر ذرت است اما نباید آن را نادیده گرفت! بعد از خوردن ذرت، مراقب بهداشت دهان خود باشید و مسواک بزنید.

تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت

آرد ذرت از آسیاب کردن دانه‌های خشک شده ذرت تهیه شده و بسته به رنگ دانه‌های ذرت رنگش متغیر است. چون ذرت‌ها نژادهای مختلفی دارند و می‌توانند ذرت رنگی مانند سفید، زرد، آبی و بنفش و سیاه باشند. پس آرد ذرت هم می‌تواند رنگ‌های مختلفی داشته باشد. نشاسته ذرت نوعی نشاسته است که طی فرایندی از دانه‌های ذرت گرفته شده و مانند نشاسته‌های دیگر معمولاً عامل غلظت در غذاها و شیرینی‌هاست. در دستورات شیرینی عموماً از نشاسته ذرت استفاده می‌شود که گاهی آرد ذرت می‌نویسند . ولی منظور همان نشاسته ذرت است.

نحوه بهره‌مندی از خواص ذرت

همان‌گونه که قبلاً گفته شد، فواید ذرت برای ما بیشتر از مضراتش است؛ بنابراین نباید این ماده غذای فوق‌العاده را نادیده بگیرید. به‌هرحال، راه بهره‌مند شدن از خواص ذرت را می‌دانید؟

بیایید به روش‌های زیر نگاهی بیندازیم:

۱. ذرت سرخ‌شده با نارگیل

مواد موردنیاز:

– ۲ عدد ذرت شیرین

– نارگیل نواری

– نمک

طرز تهیه:

– دانه‌های ذرت را از چوب جدا کنید.

– مقداری روغن در تابه ریخته و آن را گرم‌کنید، سپس ذرت را در تابه ریخته و ۲ دقیقه هم بزنید.

– نارگیل را به تابه اضافه کرده و خوب هم بزنید، بگذارید ۱ دقیقه بماند، سپس حرارت را خاموش‌کنید.

۲. ذرت پخته

ذرت پخته برای مردم شهری و روستایی، چیز عجیبی نیست. ذرت می‌تواند برای خیلی از افراد، صبحانه یا یک میان وعده در زمان خواب باشد اما خیلی از این افراد نمی‌دانند خوردن ذرت پخته، راهی عالی برای کاهش وزن است و این ویژگی، یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی انسان است. تهیه ذرت پخته بسیار آسان است، ذرت را در ظرف آب جوش بریزید و هنگامی‌که ذرت تقریباً پخت، مقداری نمک به آن اضافه کنید. این کار، مقدار قند گرفته‌شده از ذرت را محدود کرده و آن را برای فرآیند کاهش وزن، مهم‌تر و مؤثرتر می‌کند.

۳. سالاد ذرت

مواد موردنیاز:

– ۴ عدد ذرت

– گوجه‌فرنگی گیلاسی

– پیازچه

– روغن زیتون

– سرکه

– سیر

– ۲ قاشق غذاخوری ریحان تازه

– پنیر

– تخم‌مرغ

طرز تهیه:

– دانه‌های ذرت را از چوب آن جدا کنید

– ذرت را در کاسه‌ای بزرگ گذاشته و پیازچه و گوجه فرنگی را اضافه کنید.

– آن‌ها را با تخم‌مرغ، روغن زیتون، سرکه، سیر، پنیر و ریحان مخلوط‌ کنید.

با این روش ساده می‌توانید سالادی بسیار جدید و مغذی داشته باشید. این غذا چرب نیست و برای افزایش وزن افراد لاغر مناسب است.

برای خرید بذر ذرت ذر انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

انواع کود NPK

کود NPK از جمله کودهای مفید و مؤثری است که نقش اساسی را در رشد رویشی گیاه ایفا می‌کند، این کود برای تمامی محصولات کشاورزی و زراعی مناسب است؛ دارای انواع گوناگونی است که شما بسته به نوع گیاه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این کود مخفف سه کلمه N نیتروژن، P فسفر و K پتاسیم می‌باشد. گیاهان مختلف برای رشد و نمو نیاز به کود دارند تا بتوانند رشد کنند، کود ان پی کا بدون بو و افزودنی‌های شیمیایی است، باعث افزایش باردهی، گلدهی و کیفیت محصولات کشاورزی می‌شود و از زرد شدن برگ‌ها و آفات جلوگیری می‌کند.

تعریف کود NPK

هر گیاهی برای رشد بهتر و جلوگیری از آفات و زرد شدن برگ‌ها نیاز به کود دارد؛ کود NPK در واقعی نوعی کود پودری پرکاربرد می‌باشد که در آب حل می‌شود. این کود از سه عنصر اساسی N نیتروژن، P فسفر و K پتاسیم تشکیل شده است که این سه عنصر نقش عمده‌ای را در رشد رویشی گیاه و همچنین بذر ایفا می‌کند. علاوه بر این کود NPK دارای عناصر دیگری همچون روی، مس، منگنز، کلات و … نیز می‌باشد.

عملکرد سه عنصر حیاتی گیاه در کود NPK:

کود NPK دارای ارقام مختلفی است که اعداد موجود در کنار هر یک از کلمات نشان‌دهنده میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم موجود در کود است، به‌طور مثال کود ۱۰ ۴۰ ۱۰ NPK به ترتیب دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۴۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است، به همین صورت اعداد موجود در دیگر کودها نیز نشان‌دهنده سه عنصر اساسی گیاه است. از این کود برای محصولات باغی همچون انواع درخت، صیفی‌جات، سبزی‌ها، محصولات زراعی و … استفاده می‌شود.

نیتروژن N

وجود نیتروژن در کود باعث بهبود عملکرد شاخ و برگ گیاه می‌شود و به رشد گیاه کمک شایانی می‌کند.

عملکرد بذر را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود بذر زودتر جوانه بزند.

باعث افزایش کیفیت محصولات باغی می‌شود.

به عمل فتوسنتز گیاه کمک می‌کند.

یکی از علائم کمبود نیتروژن در گیاه تغییر رنگ برگ‌های گیاه می‌باشد که در صورت مشاهده بهتر است از کود NPK با نیتروژن زیاد استفاده کنید.

فسفر P

وجود فسفر در کود سبب ریشه‌زایی بهتر گیاه می‌شود.

به افزایش گلدهی و شکوفه دهی گیاه کمک شایانی می‌کند.

گیاه را برای مقابله با تنش‌های محیطی آماده می‌کند، استرس و تنش‌های محیطی را کاهش و از بین می‌برد.

از علائم کمبود فسفر در گیاه این است که برگ‌های گیاه کوچک و درعین‌حال جوانه‌های انتهایی گیاه نیز کوچک می‌شوند.

پتاسیم K

وجود پتاسیم در کود سبب بهبود کیفیت محصول و گل می‌شود.

پروتئین موردنیاز گیاه را تأمین می‌کند.

به بزرگ شدن میوه‌ها کمک می‌کند.

گیاه را در برابر بیماری‌ها مقاوم می‌کند، آفات و بیماری گیاه را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

از جمله علائم کمبود پتاسیم در گیاه می‌توان به تغییر رنگ برگ‌ها و زرد شدن آن‌ها اشاره کرد.

ویژگی‌های کود NPK

کود NPK دارای گونه‌های مختلفی است که شما بسته به نوع گیاه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، به‌طور مثال برای گیاهی که نیاز به نیتروژن زیاد دارد می‌بایست از کودهایی با نیتروژن زیاد استفاده کنید و عملکرد گیاه را طی دوران رشد بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود گیاه رشد بهتری را تجربه کند.

کود NPK باعث افزایش میوه در گیاه می‌شود و شما می‌توانید محصولات بهتر و باکیفیت‌تری را تولید کنید و استفاده آسانی دارد به این صورت که در آب به‌راحتی حل می‌شود.

کود NPK باید در جای خشک و خنگ نگهداری شود و مواد موردنیاز را برای رشد گیاه در اختیار ریشه قرار می‌دهد و رشد گیاه را تسهیل و باعث افزایش طول عمر گیاه می‌شود.

کود NPK برای گیاهان مختلف مناسب می‌باشد و باعث افزایش کیفیت محصولات کشاورزی، باردهی و گلدهی گیاه می‌شود و گیاه را در برابر آفات و بیماری‌ها ایمن می‌کند.

این کود بدون بو و مواد شیمیایی است و پاکیزه و بهداشتی است و در تهیه آن از مواد ارگانیک استفاده شده است و این کود می‌تواند جایگزین مناسبی برای انواع کودها شیمایی باشد.

انواع کود NPK

کود NPK 0 30 20

کود NPK از سه عنصر حیاتی نیتروژن ۰ درصد، فسفر ۳۰ درصد و ۲۰ درصد پتاسیم تشکیل شده است که مقادیر زیادی اسید آمینه و جلبک دریایی به همراه سایر مواد در آن وجود دارد، دارای فسفر زیادی است. وجود فسفر باعث تسریع در ریشه‌زایی گیاه و بهبود عملکرد گیاه می‌شود. مواد آلی را برای رشد در اختیار گیاه قرار می‌دهد، به‌صورت پودری عرضه می‌شود که به‌راحتی در آب حل می‌شود.

کود NPK 10 10 40

کود ان پی کا مخفف سه کلمه نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که این محصول به ترتیب دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسیم می‌باشد. دارای پتاسیم زیادی است در کنار سه عنصر حیاتی عناصر دیگری نیز در این کود به‌ کار رفته است که باعث بهبود رشد گیاه می‌شود. این کود به‌صورت محلول‌پاشی، آبیاری و استفاده در خاک قابل‌استفاده است. از این کود بیشتر در زمانی استفاده می‌شود که میوه گیاه در حال شکل گرفتن می‌باشد، باعث می‌شود محصول باکیفیت‌تری را برداشت کنید. برای تمامی محصولات کشاورزی مناسب می‌باشد بدون بو است.

کود NPK 10 45 10

کود NPK 10 45 10 دارای فسفر زیادی است. طوری که دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۴۵ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است علاوه بر این دارای عناصر کم مصرفی همچون روی، مس، منگنز و … نیز می‌باشد. این محصول برای رشد ریز مغزی گیاه مفید می‌باشد. به‌صورت آبیاری و محلول‌پاشی قابل استفاده است. یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین کودها می‌باشد. باعث افزایش رشد و تغذیه گیاه می‌شود و از زرد شدن برگ درختان جلوگیری می‌کند. این کود را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگه‌داری کنید.

کود NPK 10 52 10

کود NPK 10 52 10 دارای ۱۰ درصد نیتروژن، ۵۲ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است. دارای فسفر زیادی می‌باشد که باعث بهبود رشد گیاه می‌شود. به‌صورت پودری در بسته‌های آلومینیومی عرضه می‌شود. این کود برای رشد ساقه گیاه بسیار مناسب است و یکی از کودهای محبوب و پرمصرف جهان به شمار می‌رود. برای کلیه محصولات کشاورزی قابل‌استفاده و مصرف است. باعث جوانه‌زنی بهتر گیاه می‌شود و از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند.

کود NPK 12 12 36

کود NPK 12 12 36 دارای ۱۲ درصد نیتروژن، ۱۲ درصد فسفر و ۳۶ درصد پتاسیم می‌باشد، در کنار این عوامل این کود دارای عناصری همچون مس، روی، منگنز و … نیز می‌باشد که مواد آلی را برای رشد بهتر گیاه فراهم می‌کند. برای افزایش گلدهی مناسب می‌باشد. تأثیر مثبتی را در عملکرد رشد گیاه ایفا می‌کند. پسماند موجود در این کود بسیار ناچیز می‌باشد و باعث از بین رفتن خاک نمی‌شود. توجه داشته باشید که این کود را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگه‌داری کنید و برای گیاهان مختلف قابل‌استفاده است.

npk

کود NPK 15 15 30

کود NPK 15 15 30 عناصر ضروری را برای رشد گیاه تأمین می‌کند، طوری که دارای ۱۵ درصد نیتروژن، ۱۵ درصد فسفر و ۳۰ درصد پتاسیم است. پتاسیم موجود در این کود بالاست طوری که باعث افزایش باردهی گیاه می‌شود. در این کود عناصری همچون کلات نیز وجود دارد که باعث ماندگاری بیشتر در خاک و در نتیجه جذب توسط ریشه می‌شود و شما می‌توانید محصول باکیفیتی را برداشت کنید. به سوخت ساز گیاه کمک شایانی می‌کند. هر گیاهی برای رشد و نمو نیاز به مراقبت و کود دارد تا بتواند رشد کند. استفاده از این کود سبب افزایش طعم، رنگ و کیفیت محصول می‌شود و از ترک خوردگی پوست میوه جلوگیری می‌کند.

کود NPK 15 50 5

کود NPK 15 50 5 دارای ۱۵ درصد نیتروژن، ۵۰ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسیم می‌باشد. دارای فسفر زیادی است که برای رشد انواع سبزی‌ها مناسب است. سبزی‌ها مختلف برای رشد نیاز به کود دارند بنابراین این محصول می‌تواند انتخابی مناسب برای طیف وسیعی از سبزی‌ها برای رشد باشد. به سوخت ساز گیاه کمک می‌کند و باعث تقویت ریشه گیاه می‌شود. بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. به‌صورت محلول‌پاشی و آبیاری قابل استفاده است به‌راحتی در آب حل می‌شود و قدرت جذب بالایی دارد.

کود NPK 18 18 18

کود ان پی کا ۱۸ ۱۸ ۱۸ دارای ۱۸ درصد نیتروژن، ۱۸ درصد فسفر و ۱۸ درصد پتاسیم در کنار سایر عناصر همچون روی، مس، منگنز و … دارد. برای رشد انواع گیاهان زینتی من‌جمله انواع کاکتوس مناسب است. باعث تحریک رشد گیاه می‌شود. برای درختان مختلف نیز مناسب می‌باشد. این کود عناصر ضروری را به‌صورت مساوی در اختیار گیاه قرار می‌دهد. باعث بهبود عملکرد رشد گیاه می‌شود. به‌صورت پودری است. بدون بو می‌باشد و از گیاه شما در برابر آفات و پوسیدگی محافظت می‌کند. کاکتوس از جمله گیاهان زینتی است که برای رشد نیاز به مراقبت و کود دارد تا بتواند به‌درستی رشد کند.

کود NPK 20 20 20

کود NPK 20 20 20 همان‌طور که از نامش پیداست دارای ۲۰ درصد نیتروژن به همراه ۲۰ درصد فسفر و ۲۰ درصد پتاسیم است که باعث می‌شود گیاه رشد بهتری را تجربه کند و از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند. نوعی کود کامل به شمار می‌رود که تمامی احتیاجات موردنیاز گیاه را برطرف می‌کند. از این کود می‌توانید در تمامی مراحل رشد گیاه استفاده کنید. جذب سریع و فوق‌العاده‌ای دارد و باعث تحریک رشد گیاه می‌شود. مواد آلی را برای رشد در اختیار گیاه قرار می‌دهد.

npk

کود NPK 3 11 38

کود NPK 3 11 38 دارای ۳ درصد نیتروژن به همراه ۱۱ درصد فسفر و ۳۸ درصد پتاسیم است. برای رشد انواع گیاهان زینتی به‌خصوص انواع کاکتوس‌ها و ساکولنت ها مناسب است. تأثیر مثبتی در عملکرد رویشی گیاه ایفا می‌کند. برای محصولات کشاورزی مناسب می‌باشد. دارای پتاسیم زیادی است که از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری می‌کند و به‌صورت پودری است که به‌راحتی در آب حل می‌شود.

کود NPK 30 10 10

کود NPK 30 10 10 دارای ۳۰ درصد نیتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسیم است. در کنار این سه عنصر حیاتی دارای عناصر دیگری همچون روی، مس و …نیز است. برای ریشه‌زایی انواع گیاهان مناسب می‌باشد. به‌صورت پودری است که توسط ریشه جذب می‌شود، قدرت جذب بالایی دارد، مواد آلی را برای رشد در اختیار گیاه قرار می‌دهد.

npk

کود NPK 4 5 40

کود NPK 4 5 40 دارای ۴ درصد نیتروژن، ۵ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسیم است. برای داشتن میوه بزرگ‌تر می‌توانید از این محصول استفاده کنید؛ علاوه بر این استفاده از این کود سبب می‌شود تا میوه شما علاوه بر بزرگ‌تر شدن، خوش‌طعم و خوش‌بو نیز شود گل‌های شما نیز بزرگ‌تر می‌شود. این کود را زمانی استفاده کنید که شکوفه‌های گیاه در حال ریزش است. به‌صورت پودری است که به‌راحتی در آب حل می‌شود دارای پتاسیم زیادی است که از زرد شدن برگ‌های جلوگیری می‌کند. باعث ماندگاری محصول می‌شود. برای محصولات کشاورزی مختلفی قابل‌استفاده است. از ریزش شکوفه‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

مشخصات کامل کود NPK

کود NPK در بسته‌های آلومینیومی و به‌صورت پودری عرضه می‌شود. در تهیه این محصول از سه عنصر حیاتی که گیاه برای رشد به آن نیاز دارد استفاده شده است این سه عنصر به ترتیب نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که عناصر لازم و ضروری را در اختیار گیاه قرار می‌دهد تا گیاه بتواند رشد کند. مدت تأثیرگذاری این کود بر گیاه در حدود یک سال است. باید در جای خشک و خنک نگهداری شود. در بسته‌های مختلف ۱ تا ۱۰ کیلوگرمی عرضه می‌شود.

طریقه مصرف NPK

طریقه مصرف این کود به این صورت است که پس از تهیه آن را در آب مخلوط‌ کنید (این کود به‌صورت پودری است که به‌راحتی در آب حل می‌شود) سپس مورداستفاده قرار دهید. برای استفاده هر دو گرم از این کود را در دو لیتر آب حل کنید. به‌صورت محلول‌پاشی و آبیاری مصرف می‌شود. توجه داشته باشید که میزان مصرف این کود بر روی محصول درج شده است. از استفاده بیش از حد خودداری کنید چرا که ممکن است به گیاه آسیب برساند و قبل از گلدهی گیاه از آن استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

کود ان پی کا یکی از کودهای محبوب و پرطرفدار جهان است که متناسب با گیاهان مختلف در انواع مختلفی تولید می‌شود که شما بسته به نوع محصول خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. قابلیت استفاده برای تمامی محصولات کشاورزی را دارد و افزایش کیفیت محصول و باردهی از ویژگی‌های بارز این کود است. این کود در بسته‌های آلومینیومی به‌صورت پودری عرضه می‌شود. به‌صورت آبیاری، محلول‌پاشی و همچنین در خاک قابل‌مصرف و استفاده است. رشد گیاه را تسهیل می‌کند یکی از کودهای پرفروش جهان می‌باشد. این کود از مخفف سه کلمه N به معنای نیتروژن P به معنای فسفر و K به معنای پتاسیم تشکیل شده است. از زرد شدن برگ‌های جلوگیری می‌کند و باعث تحریک رشد گیاه می‌شود.

برای خرید کود NPK و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

اهمیت آمینو اسیدها در کشاورزی و باغداری

صحبت از تغذیه گیاه که می‌شود، غالباً اهمیت آمینو اسیدها در کشاورزی و باغداری از همه بیشتر نادیده گرفته می‌شود. چه بخواهید سلول‌های گیاهی را در برابر بیماری تقویت کنید و چه بخواهید مواد مغذی را برای تقویت ریشه در خاک پخش کنید، آمینو اسیدها اجزای سازنده‌ی عملکرد گیاهی به شمار می‌روند. آمینو اسیدها در زمره‌ی مهم‌ترین مکمل‌های در دسترس برای گیاه‌تان هستند، ولی در مورد نقش‌شان در فیزیولوژی گیاهان اطلاعات نه چندان زیادی در اختیار عموم قرار دارد. این اسیدها، بالاخص وقتی حرف از گیاهان می‌شود، واقعاً شالوده‌ی حیات هستند.

آمینو اسید

تا آنجا که امروزه عقل‌مان قد می‌دهد، در تمامی جنبه‌های حیات بر روی کره‌ی زمین، در بین میلیون‌ها پروتئینی که در آفرینش تمامی گونه‌های گیاهی و جانوری نقش دارند تعداد یک‌صد آمینو اسید وجود دارد که اجزای سازنده‌ی پروتئین‌های مذکور به شمار می‌روند و فقط بیست عدد از آن‌ها در بدن انسان و جانوران یافت می‌شود. اصلاً فرقی نمی‌کند که هدف‌تان داشتن گل‌های بزرگ‌تر باشد، شکستن رکورد برداشت محصول باشد یا فقط به‌دنبال رشد گیاهی فراوان هستید، وجود آمینو اسیدها ضروری است! نتایجی که گیاهان ارائه می‌دهند به خاطر کیفیت بسیار بالای سلول‌هایی است که شالوده‌شان حاوی آمینو اسید‌های تولید شده توسط گیاه است. برای ساخت آمینو اسید‌های لازم برای رشد چنین سلول‌هایی، گیاه به انرژی نیاز دارد.

اگر گیاه‌تان بتواند به آمینو اسید‌های مکملش دست یابد بدون اینکه مجبور شود آن‌ها را از اکسیژن، کربن، نیتروژن و هیدروژن و بعضی مواقع سولفور بسازد، انرژی بسیار مضاعفی در اختیار خواهد داشت که در موقع نیاز می‌تواند از آن استفاده کند. این مسئله در کنار رشد سالم و نیرومند درخت، مقاومت در برابر آفت‌ها و بیماری‌ها را نیز در بردارد. کیفیت آمینو اسیدها، یا از این مهم‌تر، چیزی که جاندار خودش تولید می‌کند نقش مهمی در تقویت سلول‌ها دارد. این نوع کیفیت کمک می‌کند تا شکل سه‌بعدی که توسط آمینو اسیدها شکل می‌گیرد در کنار تقویت این ساختارها موقع استفاده، یا جای گیری‌شان درون سلول، مشخص شود. به همین خاطر هم است که باید از مکمل‌های آمینو اسیدی با پایه‌ی گیاهی در باغ‌تان استفاده کنید.

آمینو اسیدها به بسیاری از فرآیندهای سیمبیوتیک که به بهبود بسیاری از ابعاد گیاهی، خاکی و میکروبیولوژی ختم می‌شود کمک می‌کند. در خاک، شلاتورهای شگفت‌انگیزی هستند. می‌توانند تولید مفید اکسین و فیتو هورمون‌ها را کلید بزنند یا پیش‌درآمدی برای آن دو باشند. همچنین با شیوه‌های مختلفی نظیر تقویت دیواره‌های بیرونی که اجازه می‌دهد در برابر شرایط سخت خارجی ایستادگی کنند، میکروفلورای مفید را ارتقا می‌بخشند. کلونی شاداب و قوی میکروبی به جذب بهتر مواد مغذی در کنار وجود سیستم ریشه‌ای گسترده و سالم که می‌تواند علیه بیماری‌ها مبارزه کند و در شرایط زیست‌محیطی شدید کارایی‌اش را حفظ کند، کمک می‌کند.

آمینو اسید

با اینکه آمینو اسیدها فواید مثبت زیادی در خاک دارند، بسیاری از آن‌ها فقط از طریق روزنه‌های برگ و با تغذیه‌ی برگی و محلول‌پاشی در اختیار گیاه قرار می‌گیرند. اگر از آمینو اسیدها به‌درستی استفاده شود، تأثیرات عمیقی خواهند داشت. بعضی از مهم‌ترین اثرات آن در ادامه ذکر شده است:

آمینو اسیدها و مقاومت در برابر استرس

عوامل استرس‌زا نظیر دماهای زیاد، رطوبت کم، یخبندان‌ها، حملات افت، طوفان‌های تگرگ یا سیلاب روی متابولیسم گیاه تأثیری منفی دارند و باعث می‌شود میزان کیفیت و کمیت محصولات با کاهش روبه‌رو شود. بهره‌گیری از آمینو اسیدها قبل، در طول و بعد از شرایط استرس‌زا، موادی را در اختیار گیاه قرار می‌دهد که مستقیماً مربوط به فیزیولوژی استرس است و از این رو هم تأثیر پیشگیرانه و هم تأثیر بازیابی قوای گیاهی را در بردارد.

آمینو اسیدها و فتوسنتز بهتر

در تولید کلروفیل، آمینو اسیدها بسیار ضروری هستند؛ کلروفیل موتور پشت پرده‌ی فتوسنتز است. آمینو اسیدها به تمرکز بالای کلروفیل در گیاهان کمک می‌کنند که به‌نوبه‌ی خود میزان فتوسنتز بسیار بالایی را رقم می‌زنند که در عوض، گیاه انرژی بسیار بیشتری در اختیار خواهد داشت.

کارکرد آمینو اسیدها روی روزنه‌های برگ گیاهان

علاوه بر عوامل خارجی نظیر نور، رطوبت و درجه دما، روزنه‌های گیاهان با کمک عوامل داخلی همچون، همانطور که حدس زدید، آمینو اسیدها، باز و بسته می‌شوند. این باز و بسته شدن‌ها به کنترل توازن رطوبت در گیاه کمک می‌کند. ولی از این مهم‌تر، سبب تسهیل دسترسی به گازهایی مثل کربن دی‌اکسید می‌شود که برای رشد شدید و پیوسته‌اش لازم است.

آمینو اسیدها و تأثیرشان روی گرده‌افشانی و میوه‌دهی

آمینو اسیدها به باروری گرده‌ها کمک کرده و برای همین برای گرده‌افشانی حیاتی هستند. آن‌ها جوانه‌زنی گرده و طول لوله گرده را افزایش می‌دهند و به بار نشینی میوه را بهبود می‌بخشند، برای بالابردن ماندگاری میوه‌ها، دیواره‌های سلولی را بیشتر تقویت می‌کنند و در بهبود مرحله‌ی رسیدن میوه کمک می‌کنند که روی داشتن طعم خوب تأثیر می‌گذارد.

تجربه نشان می‌دهد که برای رسیدن به بهترین نتیجه، استفاده از آمینو اسیدها باید هر هفته یا هر سه هفته یک‌بار در خاک و هر پنج الی هفت روز به‌صورت محلول‌پاشی انجام گیرد. نه‌تنها مجاز هستید، بلکه باید غلظت آمینو اسید در خاک نسبت به محلول‌پاشی را بیشتر باشد. برای آنکه آمینو اسیدها نیازها و ملزومات گیاهان را هنگام محلول‌پاشی تأمین کنند نیازی نیست محلول غلظت زیادی داشته باشد، زیرا فقط برگ‌ها از آن بهره می‌برند. با وجود این، وقتی در خاک استفاده می‌شود فقط ریشه‌ها نیستند که از آمینو اسیدها استفاده می‌برند.

زندگی میکروبی و حتی مؤلفه‌های فیزیکی خاک نیز از چنین پیشکشی سخاوتمندانه‌ای نهایت استفاده را می‌برند. این را به خاطر داشته باشید که آمینو اسیدها در ساختار خود حاوی مقادیر زیادی نیتروژن هستند و به خاطر حلالیت بالایشان در آب تا حدودی کود نیتروژن نیز محسوب می‌شوند. برای جبران این مشکل، تنظیم برنامه‌ی کوددهی‌تان به میزان اندک ضرورت دارد.

حتی در آن چرخه‌ی حیات گیاه که نیازی به نیتروژن اضافه محسوس نیست، همچنان آمینو اسیدها سودمند هستند. کافی است در برنامه‌تان روی استفاده از میزان اندکی آمینو اسید در اسپری‌های مرطوب‌کننده، ولی به دفعات بیشتر، تمرکز کنید. بدین شکل گیاهان، بدون ریسک تبدیل شدن آمینو اسیدها به کود‌های نیتروژنی، تمامی فواید فیزیولوژیکی آن را دریافت خواهند کرد. طی مراحل رویشی یا فقط در گیاهان رویشی که نیازمند کودهای نیتروژنی هستند یا که می‌توانند از آن استفاده کنند، آمینو اسیدها در فراهم ساختن این نیتروژن به میزان قابل توجه و بسیار باکیفیت مثال‌زدنی‌اند.

شیوه‌های مختلفی برای در اختیار قرار دادن آمینو اسید به محصولات‌تان وجود دارد که بعضی از آن‌ها بهتر از بعضی دیگر هستند. خبر خوب اینکه خود آمینو اسیدها کاملاً قابل حل در آب هستند و برای همین خیلی راحت می‌توانید از آن‌ها به شیوه‌های بسیاری و با استفاده از سیستم‌های گوناگون زیادی در باغ‌تان استفاده کنید.

همانطور که قبلاً ذکر کردم، آمینو اسیدها شلاتورهای مغذی طبیعی و بسیار مؤثری هستند. می‌توانید در بسیاری از کود‌هایی که حاوی مواد میکرو‌مغذی هستند، بالاخص مواد حل‌شونده در آب، ترکیبات دارای شلاتور را پیدا کنید. بعضی از این محصولات، آمینو اسیدها را در قالب ترکیبات دارای شلاتور استفاده کرده‌اند. این کار ضمن در دسترس قرار دادن مواد مغذی بیشتر، باعث می‌شود مقادیری آمینو اسید نیز برای گیاه تأمین شود.

آمینو اسیدها نقشی بسزا در سلامت گیاهان ایفا می‌کنند و حس می‌کنم باید صد در صد مطمئن شوید که گیاه‌تان به هر اندازه آمینو اسیدی که نیاز دارد دسترسی داشته باشد. به تجربه دریافته‌ام بهترین روش برای کسب بیشترین فایده استفاده از مکمل‌های آمینو اسید کامل، صد در صد محلول و مخصوص گیاه است. بدین شکل روی اینکه کجا، کی و چه مقدار از آن را در اختیار گیاه قرار دهید کنترل کاملی خواهید داشت؛ به همین دلیل، خواهید توانست بهترین میزان استفاده‌ای واقف شوید که به محصول‌تان اجازه می‌دهد به ظرفیت کاملش برسد.

آمینو اسید

برای خرید کود آمینو اسید و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

استفاده از کلات آهن در محصولات کشاورزی

در کشاورزی بهتر است بدانیم که کود کلاته آهن چیست و چگونه می‌توان با استفاده از آن به بر کیفیت محصولات افزود. درواقع برای دستیابی به هدف افزایش محصولات استفاده از کود آهن اهمیت کلیدی دارد. مواد ریزمغذی یکی از فاکتورهای اساسی محیطی برای رشد و توسعه گیاه هستند. آهن جزو ریزمغذی‌ها طبقه‌بندی می‌شود که می‌تواند به‌راحتی اکسید و یا در خاک رسوب کرده و غیرقابل استفاده گردد.

ترکیبات کود کلاته آهن چیست؟

ترکیب یون مغذی فلزی با یک مولکول آلی طویل لیگاند یا کلاتگر نامیده می‌شود. ترکیب لیگاند یا کلاتگر با یک ریزمغذی کود کلاته را تشکیل می‌دهد. کلات ریزمغذی از اکسیداسیون، رسوب و غیرمتحرک شدن در امان است. لیگاند می‌تواند یک ترکیب حلقه‌ای به دور ریزمغذی تشکیل دهد، نحوه اتصال ریزمغذی به لیگاند ویژگی‌های سطحی ریزمغذی را تغییر می‌دهد و آن را برای جذب آسان توسط گیاه آماده می‌سازد.

چرا به کود کلات آهن نیاز است؟

چون خاک ناهمگن و پیچیده است میکرومغذی‌ها به‌سرعت اکسید می‌شوند و یا رسوب می‌کنند. کلاته سازی میکرومغذی را از واکنش‌های نامطلوب در خاک حفاظت می‌کند. کود آهن دسترسی میکرو مغذی‌هایی مثل آهن، مس، منگنز و روی را افزایش داده و به‌نوبه خود به بهره‌وری و سودآوری تولیدات محصولات تجاری کمک می‌کند. کود کلاته پتانسیل بالاتری برای افزایش عملکرد تجاری نسبت به میکرومغذی‌های معمول را دارد.

اگر خاک نتواند نیازهای غذایی محصولات را تأمین کند باید از منابع کلاته استفاده کنیم. فاکتورهای زیادی دسترسی آهن را کاهش می‌دهند که می‌توان از pH بالای خاک، محتوای بالای بی‌کربنات، گونه‌های گیاهی (گونه‌های چمنی معمولاً بیشتر از سایر گونه‌ها لیگاندها را دفع می‌کنند.) و تنش‌های غیرزنده نام برد.

گیاهان به‌طورمعمول از آهن به فرم Fe2+ (فرو) استفاده می‌کنند، آهن فرو می‌تواند به‌راحتی اکسید و از دسترس گیاه خارج شود. فرم فریک (Fe3+) هنگامی که pH خاک بالاتر از ۵٫۳ است غیرقابل دسترس می‌شود. کمبود آهن معمولاً در pH بالای ۷٫۴ رخ می‌دهد. کلات آهن از تبدیل فرو به فریک جلوگیری می‌کند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]کود آهن EDDHA کود آهن EDDHA[/caption]

کود کلات آهن

استفاده مستقیم از مواد مغذی مثل آهن در خاک ناکارآمد است (چون آهن به دلیل بار مثبتی که دارد به‌راحتی با اکسیژن و یا هیدروژن واکنش داده و ترکیبات جدیدی تولید می‌کنند که توسط گیاه قابل‌جذب نیستند). لیگاندها می‌توانند از ریزمغذی‌ها در برابر اکسیداسیون و رسوب محافظت کنند. استفاده از کلات آهن یک روش آسان و عملی برای جلوگیری از هدر رفت است.

در خاک ریشه گیاهان می‌تواند موادی ترشح کند که شامل کلات‌های طبیعی است. اسیدآمینه‌های غیر پروتئینی یکی از کلات‌های طبیعی فتوسیدروفور است که توسط گیاهان علفی که در تنش آهن رشد می‌کنند تولید می‌شود. کلات‌های ترشح شده مثل وسیله نقلیه عمل می‌کنند و به گیاهان برای جذب مواد مغذی در سیستم محلول ریشه و خاک کمک می‌کنند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]کلات آهن کلات آهن[/caption]

اصلاح کمبود آهن توسط کلاته آهن

درواقع باید بدانیم که مشکلات ناشی از کمبود کلاته آهن چیست و نقش کلات‌ها در تغذیه گیاهان به چه صورت خواهد بود. کلروز ناشی از کمبود یک اختلال شایع تغذیه‌ای در بسیاری از محصولات کشاورزی به‌ویژه در خاک‌های قلیایی یا آهکی است. اصلاح کمبود آهن بستگی به پاسخ‌های متفاوت گیاهان و سایر فاکتورها دارد. کلات آهن نسبت به کودهای غیر کلاته با افزایش دسترسی به مواد غذایی مؤثرتر بوده و باعث افزایش راندمان می‌شوند.

کلات‌های آهن در تولیدات تجاری کودهای محلولی هستند که توسط نور کارایی خود را از دست می‌دهند. بنابراین برای ذخیره سازی کود باید از بسته‌بندی و قوطی‌های مات استفاده نمود. فرم‌های جامد کود با نور تغییر ماهیت نمی‌دهند. اخیراً یک کلاتگر Fe2+ و Fe3+ با یک کمپلکس پایدار بین سیترات آهن و Fe-EDTA گزارش شده است که مقاومت بالایی به واکنش‌های نوری دارد و برای استفاده در زمان مشاهده کلروز آهن مناسب است. دو روش برای استفاده از کلات آهن وجود دارد:

استفاده کلات آهن به‌صورت خاک مصرف

محلول‌پاشی کلات آهن

مزایای کاربرد خاک مصرف شامل: استفاده از ریزمغذی در ابتدای چرخه زراعی بدون آسیب به گیاه، فراهم کردن بقایا برای گیاه، بدون نیاز به اسپری (محلول‌پاشی) و مهارت خاص است. در صورت کاربرد خاک مصرف بهتر است برای شستن کلات‌ها به محیط ریشه از آب استفاده شود.

استفاده به‌صورت محلول‌پاشی (کلات آهن یا معدنی) خیلی مؤثرتر از خاک مصرف است. محلول‌پاشی کلات آهن (ریزمغذی‌ها) جذب مواد غذایی برای گیاه را افزایش می‌دهد. از مزایای محلول‌پاشی میزان کاربرد کمتر، اثر فوری روی گیاه، سهولت کاربرد یکنواخت و بدون آسیب است.

کدام کود کلات آهن باید استفاده شود؟

تأثیر کود آهن بستگی به pH و محیط رشد گیاه دارد. لیگاندهای EDTA، DTPA و EDDHA معمولاً در کود آهن استفاده می‌شوند و اثربخشی متفاوتی دارند. کلات آهن EDDHA در pH های بالاتر از هفت پایدار است. پایداری سه کود آهن معمولی در pH های مختلف متفاوت است و طبق تحقیقی که توسط Guodong Liu و همکاران انجام شد عملکرد محصولات این سه کود کلاته (کلات آهن) به این ترتیب به دست آمد:

FeEDDHA > FeDTPA > FeEDTA

فرم EDDHA بیشترین میزان اثر را در pH بالاتر از ۷ داشت اما نسبت به فرم‌های دیگر گران قیمت‌تر است. پس از بررسی‌های انجام شده پیرامون اینکه کود کلاته آهن چیست و چه اثری در محصولات کشاورزی دارد می‌توان به این نتیجه دست یافت که استفاده از ۲۰-۱۰ گرم کلات آهن در درختان نتایج رضایت بخشی نشان داده است. کاربرد FeEDDHA و Fe-قند به میزان ۷ میلی گرم آهن در لیتر منجر به سبز شدن دوباره برگ‌ها در زمان کمبود آهن شده است.

کلات‌ها برای جذب توسط گیاه با یکدیگر رقابت می‌کنند. عوامل کلاتگری که آهن از آن‌ها آزاد شده است و تحت شرایط مساعد خاکی هستند با کلات منگنز برای جذب شدن توسط گیاه رقابت می‌کنند. کلاتگرها این توانایی را دارند که آهن را به میزان کافی برای تأمین آهن موردنیاز در سطح ریشه نگه دارند تا رقابت بین منگنز-آهن را تحت تأثیر قرار دهند.

طبق مطالعه‌ای که روی اثر کلات آهن بر بادام زمینی انجام گرفت مشخص شد تقابل طبیعی بین آهن و منگنز در بادام زمینی بستگی به منبع کاربرد آهن دارد بطوریکه کلات آهن به فرم Fe-EDDHA نسبت به FeSO 4 کاهش جذب منگنز بیشتری به دنبال داشت.

خرید کود آهن کلاته

خرید کود آهن کلاته یکی از راه‌های مؤثر جهت اضافه کردن میکرومغذی هایی نظیر یون‌های آهن است. کودهای کلات آهن به فرم‌های مایع و جامد به فروش می‌رسند. کودهای کلات آهن به‌صورت محلول‌پاشی و یا خاک مصرف، چالکود قابل استفاده می‌باشند کود آهن میکرولایز مشکل رسوب و گرفتگی شیرآلات کشاورزی و نازل ها را ندارد و با خیال راحت می‌توان آن را هم‌زمان با آبیاری نیز استفاده نمود. کودهای کلاته بسیار زود عمل می‌نمایند و در خاک نیز پایدارتر هستند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]کلات آهن کود کلات آهن[/caption]

هر زمان که علائم کمبود آهن را مشاهده نمودید و یا با آزمون خاک متوجه کمبود آهن شدید می‌توانید از کلات آهن استفاده کنید. خرید کود کلاته آهن نیاز گیاه به آهن را برطرف خواهد نمود. کود آهن کلات مانع از اکسیداسیون آهن در خاک می‌گردد. از فواید دیگر کود آهن کلاته سنتز کلروفیل در گیاه و احیای مسیرهای واکنش‌های شیمیایی در نتیجه افزایش متابولیسم گیاه می‌باشد. کلات‌ها نسبت به سایر کودها باعث کاهش آلودگی آب‌های زیرزمینی می‌شوند

برای خرید کود کلات آهن و سایر انواع کودها و دیگر محصولات کشاورزی به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرمایید.

همچنین از راه‌های زیر نیز می‌توانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:

۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 صفحه بعد